Title of a News Article

BOMBA ALARMI SÜRÜYOR

.

 BOMBA ALARMI SÜRÜYOR
banner206

Suruç'taki canlı bomba katliamının ardından Şanlıurfa'da ikinci bir 'canlı bomba' vakasının yaşanmaması için yoğun tedbirler alınırken, kamuoyunda yeni bir bomba patlatılacağının konuşulması kentte halen panik havası yaratıyor. 

UĞUR BUDAK
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 genç, Kobani’de çocuklara park yapmak, oyuncak dağıtmak için Suruç’a gelmişlerdi. Tarih 20 Temmuz 2015'i gösteriyordu. Gençler, tam basın açıklaması yaparken intihar saldırısı gerçekleşti; 32 kişi hayatını kaybetti, 102 kişi de yaralandı. Dünya gündemine oturan bu olayın ardından ülkenin bazı yerlerinde başka intihar saldırıları düzenleneceği de konuşulmaya başlanmıştı. Olayın üzerinden 2 haftayı aşkın süre geçmesine rağmen vatandaşlarda halen bazı kentlerde yeni bir 'canlı bomba' patlatılacağı korkusu hakim.

 

Tedbirler had safhada

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü de, Suruç İlçesinde terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen intihar saldırısının ardından güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Şanlıurfa'da yeni bir 'canlı bomba' olma ihtimaline karşı kentin birçok noktasında önlemler alındı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da, yeni bir olayın yaşanmaması için amirler ve polislerine dikkatli olmaları yönünde sık sık uyarılarda bulunuyor.

 

Arama noktaları oluşturuldu

Suruç'taki canlı bomba katliamı ve son zamanlarda PKK'nın yapmış olduğu saldırılardan dolayı şehrin dört bir tarafından güvenlik güçleri tarafından arama noktaları oluşturuldu. Özellikle şehrin giriş ve çıkış noktalarında oluşturulan güvenlik noktalarında, yolculuk eden araçlar durdurularak aramalar yapılıyor.

Bu arada "Şanlıurfa'da yeni bir canlı bomba dolaşıyor" söylentileri vatandaşları evlerine kitledi. Vatandaşlar bu söylentilerden dolayı dışarıya çıkmaya korkarken, bundan dolayı başta Balıklıgöl ve alışveriş merkezleri olmak üzere birçok yerin boş olduğu görülüyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195