Title of a News Article

Bombaların gölgesinde veda yemeği

Bombaların gölgesinde veda yemeği

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Suriye sınırında bulunan Mürşitpnar jandrma Karakolunda emniyet personeli ile düzenlenen yemeğe katıldı. Yemek esnasında, Suriye’nin Kobani kentinde yüksek sesle patlayan bombaların duyulması endişeye yol açtı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Kobani olaylarının başlamasının ardından Şanlıurfa’ya gelen ve görevlerinin sona ermesinin ardından görev yerlerine geri dönecek olan takviye polislerle veda yemeğine katıldı. Mürşitpınar Jandarma Karakolunda düzenlenen yemeğe Emniyet Müdürü Pınarbaşı’nın yanı sıra Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İl Emniyet Müdür Yardımcılarından Emniyet Müdür Yardımcısı Sunay Balıklıkaya, İstihbarat Müdürü Rüştü Yılmaz ve emniyet personeli ile basın mensupları katıldı. Programda  esnasında Suriye’nin Halep İline bağlı Kobani İlçesinde sık sık bomba sesleri duyuldu. YPG ile IŞİD arasında süren çatışmalardan gelen bomba sesleri, program esnasında endişeye yol açtı.

 

Polislere teşekkür etti

Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı,başka illerden Urfa’ya gelen takviye polislere yönelik yaptığı konuşmada, Kobani olaylarından sonra Genel Müdürlükten takviye kuvvet talep ettiklerini belirterek, “Genel Müdürlüğümüz, çeşitli illerden 700 civarında çevik kuvvet gönderdi. Sizlerde bunlardan birisiniz. Burada tarihi görev ifa ettiniz. Bu tarihi görev ifa ederken, cansiperane bir görev içindeydiniz. Bu göreviniz bugün sona eriyor. Bu süre içerisinde gösterdiğiniz üstün başarıdan dolayı hepinize ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Basına da teşekkür etti

Müdür Pınarbaşı, Kobani’deki olayların başladığı günlerde basın mensuplarının buna büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “O günlerde Şanlıurfa’da 751 gazeteci ve 61 canlı yayın aracı bulunuyordu. Bugünlerde bu sayı azaldı. Basın mensuplarına her zaman görevlerini iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için yardımcı olduk. Kendileri de Urfa’yı kötü bir şekilde göstermediler, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Pınarbaşı tarafından Urfa’dan ayrılacak olan polislere hediyeler verildi.


 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195