Title of a News Article

Borsadan Bakan Çelik'e teşekkür yemeği

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya öncülüğünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür yemeği verildi.

Şanlıurfa’da başta eğitim, sağlık ve ulaşım olmak üzere birçok alanda büyük çaba ve yatırımları olan Bakan Çelik için, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri hizmetlerinden ötürü teşekkür yemeği düzenlendiler.

Toplantıda konuşan Bakan Çelik, “Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı ve üyeleriyle yemekte bir araya gelmiş olduk, kendilerine çok teşekkür ediyorum. 4 yıl bir anlamda uzun bir 4 yıl olarak geride kaldı. Diğer anlamda da çok hızlı bir şekilde geçip gittiğini söylemem gerekiyor. Yoğun bir çalışma dönemi oldu, Şanlıurfa’nın bu dönemde bu alt yapı çalışmalarını geleceğe dönük vizyonunu ortaya çıkarması açısından bu 4 yıl önemliydi.” Dedi.

Bakan Çelik, “Bunda da Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Odalarımızın, Borsalarımızın gerçekten önemli ölçüde katkıları oldu. Yani gelişmiş bir il olmak için tüm bu unsurların bu anlayışı kavramaları gerekiyor. Aksi takdirde tek başına mücadelenin başarı getirmeyeceği inancıyla böyle güzel bir birliktelik oluştu. Şanlıurfa’nın yatırımda birçok dezavantajı vardı bunu nasıl avantaja çeviririz diye birçok değerlendirme yaptık. 6 bölge olmasında da hükümetimizin ve bölgenin bakanı olarak ciddi bir katkımız oldu. 6 bölge olması Şanlıurfa’ya ciddi katkılar sağladı, bunun yanında elektrik fiyatlarındaki düzensizlikleri ortadan kaldıran yatırım ortamını iyileştiren mesleki yatırım anlamında da Şanlıurfa’ya gelen insanlarla yatırım ortamı iyiden iyi iyileşti. Böylece artık sorunsuz bir alan olarak bu organize sanayi bölgelerinin gün yüzüne çıkmaya başladıklarını gördük. Şanlıurfa artık geriye bakmamalı bu kazanımların üzerine ne koyabilirim diye bakmalı, yerinde sayan bir Şanlıurfa bu büyük nüfus potansiyeline cevap veremez. 7 Haziran seçimlerine giderken bu istikrarlı yürüyüşün Şanlıurfa’da devam etmesi önemlidir. Şanlıurfa’ya geriye döndürmeyelim ve yerinde saydırmayalım, Şanlıurfa’yı komşu illerle illa birinle yarışa sokacaksak Gaziantep’le yarışa devam etmeli, Şanlıurfa gelişen şehirlerin yarışçısı ve onlarla mukayese eden bir il konumunda olmalıdır. İleri bakalım diyorum, ileri gidelim diyorum ve kazanımlarımızın kıymetini bilelim diyorum.” Şeklinde konuştu. Öte yandan Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Şanlıurfa’da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bu arada verilen yeğeme Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195