Title of a News Article

Böyle dolandırıcılık görülmedi!

.

Böyle dolandırıcılık görülmedi!
banner206

Nevşehir'de düğün günü Urfalı gelin, 40 bin lira değerindeki altınları alarak kayıplara karıştı.

Nevşehir’de bir fabrikada işçi olarak çalışan Hasan Erdoğdu (25), nişanlısı Kader K.'nin (23), yapılan kına gecesinin ardından düğüne saatler kala kuaförden altınlarla birlikte kaçtığını öne sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarmanın yaptığı araştırmalara rağmen kaçak gelin bulunamazken Erdoğdu ailesi 40 bin TL dolandırıldıklarını söyledi.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde yaşayan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Hasan Erdoğdu, bir tanıdıklarının aracılığı ile Şanlıurfa’da yaşayan Kader K. İsimli genç kız ile tanıştıklarını söyledi. Tanıştığı genç kızı istemek üzere ailesi ile birlikte kızın yaşadığı Şanlıurfa’ya gittiklerini belirten Erdoğdu, “Burada nişan yaptık. Nişanda yüzüklerimiz takıldı. Nişan için epeyce bir masraf yaptım. Ardından düğünün kısa sürede yapılmasını istediler.

Nevşehir’e döndükten hemen sonra düğün hazırlıklarına başladık. Şanlıurfa’dan buraya geldiler ve burada da kına gecesi yaptık. Düğünün yapılacağı gün ise yanında benim ve kendi kardeşi ile birlikte kuaföre gitti. Burada kardeşimi marketten su alması bahanesiyle kuaförden gönderdikten sonra altınlarla birlikte kaçmış. Sonrasında Jandarma’ya giderek şikayetçi oldum. 40 bin lira değerinde altın ve elbise almıştım. Allahlarından bulsunlar, yapacak bir şey yok. Düğün günümüz perişan oldu. Kepaze olduk” dedi.

Damadın babası İsmail Erdoğdu ise, düğünden önce gelinden ve ailesinden hiç şüphelenmediklerini söyledi. Yapılan kına gecesinin ardından altınlarla beraber kaçan Kader K. ve ailesinin bu işi organize bir şekilde gerçekleştirdiklerine inandığını ve dolandırıldıklarını iddia eden baba Erdoğdu, gelin Kader K.’den altınları geri getirmesini istedi. Baba Erdoğdu, “Şanlıurfa’ya gittiğimizde bizi gayet iyi karşıladılar. Orada nişan yaptık hep birlikte eğlendik. Daha sonra onlar Nevşehir’e geldi ve 3 gün kaldılar. Burada onları ağırladık. Tüm dost, akraba ve yakınlarımızın katıldığı kına gecesi yaptık. Hem Şanlıurfa’da hem de burada geline ziynet eşyaları taktık. Düğüne saatler kala gelin kuaföre gitti. Buradan sonrada fotoğraf çektireceklerdi. Gelin fotoğrafta gözükmesi için akşam düğünde takacağımız altınları da bizden istedi ve bizde verdik. Kuaförden ise altınlarla birlikte kaçtı. Sonrasında jandarmaya başvurduk. Jandarma halen kaçan geline ulaşamadı. Ailesinden gözaltına alınan kişiler ise olaydan haberleri olmadığını ileri sürdü ve serbest bırakıldı” diye konuştu.

Anne Meryem Erdoğdu da, nişan ve kına gecesinin ardından düğünün yapılmasına saatler kala başlarına gelen bu olaydan dolayı mağdur olduklarını ifade etti. Düğün öncesinde yaşadıklarını anlatan anne Erdoğdu, “Kaymaklı beldesinde teyzesinin kızının düğününde bu kızı akrabalarımız görmüş. Oğlumu evlendirmek istediğimi bildikleri için bizi kıza bakmamız için çağırdı. Kızı hem biz hem de oğlumuz beğendi. Şanlıurfa’da nişan yaptık. Orada elbisesinden altınlarına her şeyini aldık. 15 gün sonra kızı düğün yapmak için Nevşehir’e getirdik. Kına gecesini yaptıktan sonra gelin düğün öncesinde kuaföre gitti. Oradan da altınlarla birlikte kaçtı” dedi.

Düğün öncesinde yaşadıkları bu olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten anne Erdoğdu, “Ortada kaldık ve millete rezil olduk. Bir sürü paramız gitti. Geline 6 tane bilezik bir de set almıştık. Bunun yanında küpe ve yüzükler var. Yaklaşık 40 bin lira para harcadık. Biz olduk başkaları olmasın” şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri düğün öncesinde altınları alarak kaçtığı iddia edilen gelin Kader K.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195