Title of a News Article

Böyle olur aşiret düğünü...

.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İş Adamı Ömer Eyyüpoğlu'nun oğlu Av. Osman Eyyüpoğlu, hayatını Şeyhanlı Aşiretinin ileri gelenlerinden Kanaat önderi Mehmet Eyyüpoğlu'nun kızı Kübra Eyyüpoğlu ile birleştirdi.  Yaklaşık 4 Bin kişinin katıldığı görkemli düğün töreninde, genç çift dolar yağmuruna tutuldu.
Şehitlik Çamlık Düğün Salonu'nda düzenlenen düğüne; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eski ilçe Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'nın önde gelen aşiretlerinden Acem, Karakeçili, Dügerli, Mersavi, Şedat, Öncel, Baziki, Bini Muhammed, İzol aşiretlerinin ileri gelenleri, bürokratlar, siyasiler ve yaklaşık 4 Bin davetli katıldı. Davetliler İş Adamı Ömer Eyyüpoğlu ve Ağabeyi Mehmet Eyyüpoğlu tarafından kapıda karşılandı. Yöresel saç kavurması ve tatlı ikram edilmesiyle başlayan mevlütlü düğünün ardından nikah kıyıldı.

Kirve Gülpınar'dı
Milletvekili Kasım Gülpınar'ın kirvelik yaptığı düğün töreninde; Osman Eyyüpoğlu ile Kübra Eyyüpoğlu'nun nikahını Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol kıydı. Genç çiftin şahitliklerini de Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve ŞANDER Başkanı Mehmet Çiçek yaptı. Milletvekili Gülpınar, mutluluğa evet diyen genç çiftin evlilik cüzdanını gelin Kübra Eyyüpoğlu'na teslim ederek, çifte ömür boyu mutluluklar diledi. 

Dolar yağmuruna tutuldular
Düğün töreni daha sonra Aziz Aslan Saz Grubu tarafından söylenen Türkçe ve Kürtçe hareketli parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Gelin ile damadın salona gelerek dans etmeye başlamasıyla birlikte davetliler dolar saçmaya başladı. Gece boyu genç çiftin ve halay çekenlerin başına birer dolarlık banknot atan davetlilerin havaya savurduğu paralar görevliler tarafından avuçlanarak toplandı.
Bu arada takı töreni ile sona eren düğünde; genç çifte yaklaşık 3 kg altın takıldığı öğrenildi. 

100 Koyun kesildi
Öte yandan Şeyhanlı Aşiretinin dillere destan düğün töreninde saç kavurması, güveç ve tatlı ikramı yapıldı. Yemek için 100 koyun kesildiği ve 1 ton pirincin kullanıldığı öğrenildi. 
Düğün sonunda salondaki davetlileri tek tek uğurlayan İş Adamı Ömer Eyyüpoğlu, kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan tüm sevenlerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 00:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil kubat
halil kubat - 8 yıl Önce

ALLAH MuTLu etsin

Müslüm Ağan
Müslüm Ağan - 8 yıl Önce

Allah mutlu mesut etsin bir ömür boyu mutluluklar dilerim

Dostlar Meclisi
Dostlar Meclisi - 8 yıl Önce

Muhteşem bi geceydi dillere destan düğün töreniyle ewlenen çifte mutluluklar diliyoruz :)))) Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu yu tebrik ediyoruz böyle bi gece organize ettiği için

Ş.URFAlı GENÇLER
Ş.URFAlı GENÇLER - 8 yıl Önce

Yorum yok

Cml Cml Yksl
Cml Cml Yksl - 8 yıl Önce

Allah mutlu Mesut etsin

SIRADAKİ HABER

banner195