Title of a News Article

Bozova'da eylem...

.

Bozova'da eylem...
banner206

 Adıyaman karayolunu trafiğe kapattı. Hasat mevsiminde elektrik kesintileri nedeniyle sulama yapamayacağını ileri süren çiftçiler ile jandarma arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Şanlıurfa'da, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müessese Müdürlüğü tarafından Bozova ilçesinde 39 köydeki borçlu çiftçilerin sulama amaçlı kullandıkları kuyulardaki elektriğin kesileceğini bildiren tebligat gönderdi. Borçlarını ödemeleri, aksi halde kısa süre içerisinde enerji kesintisine gidileceği yönünde tebligatı alan 80 kadar çiftçi, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 50'nci kilometresinde toplandı ve yol kapatma eylemi yaptı. Sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Yolun açılması isteğine olumsuz yanıt veren çiftçiler ile jandarma arasında kısa süre arbede yaşandı.

Kavurucu sıcakta olası bir kesintinin tarlalardaki tüm ekinlerin kuruması anlamına geleceğini söyleyen çiftçilerin 1 saat süren eylemi, bölgeye gelenBDP'li Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş ile BDP İl Başkanı CelalettinErkmen'in girişimiyle sona erdi ve yol yeniden ulaşıma açıldı.

Elektrik kesintisi uygulanması durumunda bölge üreticisinin felaketle karşı karşıya kalacağını ileri süren çiftçiler, DEDAŞ'ın bu konuda duyarlı davranmasını beklediklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142