Title of a News Article

BŞB Nihat Çiftçi’ye çağrı…

.

BŞB Nihat Çiftçi’ye çağrı…
banner206

Karacadağ Kalkınma Ajansı Kentleşme ve Yaşam Kalitesini İyileştirme Komisyonu Başkanı Yüksek Mimar M. Uğur Beyazgül, yapılması planlanan Büyükşehir binasının geleceğin Urfası için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu yüzden büyükşehir binasının yerini belirleyecek bir akademik kurul oluşturulmalıdır. Bu kurul tarafından geleceğin Urfa’sı da düşünülerek, büyükşehir binasının yeri belirlenmelidir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının Karaköprü İlçesinde bulunan Doğa Koleji’nin yanında yapılacağı belirtiliyor. 17 Katlı olması beklenen yeni hizmet binası ile ilgili Karacadağ Kalkınma Ajansı Kentleşme ve Yaşam Kalitesini İyileştirme Komisyonu Başkanı Yüksek Mimar M. Uğur Beyazgül’den açıklama geldi. Büyükşehir binasının geleceğin Urfası için önemli bir fırsat olduğunu belirten Beyazgül, “Belediye binaları bir şehrin en önemli odak noktasıdır. Şehircilikte şehir tacı olarak kabul edilir..Bir şehrin karakterini ve vizyonunu yansıtır. Binanın bulunduğu konum, en az belediye binasının fiziksel ve fonksiyonel yapısı kadar önemlidir. Çünkü Belediye binasının konumu bir yanıyla mevcut şehri kucaklarken diğer yanıyla da gelişen şehri kucaklaması gerekir. Belediye binasının yerinin kolay ulaşılır olması ile birlikte şehrin trafiğini yoğunlaştırıcı olmaması gerekir. Daha ziyade trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde trafiği azaltıcı..trafiği yoğun olan yerlerden seyrek yerlere taşıyan bir katalizör olma görevini yerine getirmelidir. Çevre yollarına ulaşımı kolay olmalıdır.

Bu yüzden belediye binaları yapılırken genelde o şehrin BÜTÜNCÜL İMAR PLANI VE ULAŞIM MASTER PLANI ile birlikte düşünülür. Belediye binası bu planlamanın en önemli odak noktası olur. Yani belediye binasının yeri bilimsel çalışmalar neticesi hazırlanır” dedi.

 

“Yerin belirlenmesi için akademik kurul oluşturulmalı”

Beyazgül, şuan Şanlıurfa’da geleceğin Urfasını tayin eden, gelişim yönünü ve uydu kentleri belirlemiş bütüncül bir imar planına sahip olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti;

“Halen 1987’lerde onaylanan imar planı üzerine mevzi imar planları yaparak büyümeye çalışıyoruz. Yine bütüncül bir ulaşım master planına sahip değiliz. Bu yüzden "Büyükşehir binası geleceğin Urfası için önemli bir fırsattır". Bu yüzden büyükşehir binasının yerini belirleyecek bir akademik kurul oluşturulmalıdır.. Bu kurul tarafından geleceğin Urfa’sı da düşünülerek, büyükşehir binasının yeri belirlenmelidir. Mevcut araştırmalarımıza göre Diyarbakır yolunun doğusuna yapılacak bir merkez, Harran ovasına baskı yapacaktır. Urfamızın gelişim yönü için olumsuz bir belirleyici ve yönlendirici olacaktır.Kurulacak bir bilim kurulunun bu konularda kamuoyunu aydınlatacağına, geleceğin Urfasını da doğru bir şekilde yönlendireceğine inanıyoruz.”

 

“Hertürlü katkıyı sunmaya hazırız”

Ayrıca bina formunun seçilecek bu alana uygun olarak belirlenmesini isteyen Beyazgül, “Bu bina Urfanın tarihini, felsefesini, kültürünü ifade edecek bir formda olmalı ve bir yarışmayla belirlenmelidir. Karacadağ Kalkınma ajansı kentleşme ve yaşam kalitesini iyileştirme komisyonu olarak bu konuda Büyükşehirimize her türlü katkıyı sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 08:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mavikent sitesi
Mavikent sitesi - 7 yıl Önce

Sayın büyükşehir belediyesi ve hali iye belediyesi başkanlarım bizde sırrın mavikentde yaşıyoruz.oniki bloktan oluşmaktadır.binaların alt katları su almakta ve binalar yavaş yavaş çatlamaktadır.geceleri uyurkenıt çıt diye ses geliyor binalardan.site sakinlerinin duyarsızlığı ve herezin hemfikir olmaması nedeniyle kentsel dönüşüme başvurulmamaltadır.dizlerden ricam bu binalar dite sakinlerinin üzerine çökmeden kentsel dönüşüm projesini başlatıp site sakinlerinin hem hayatını kurtarmak hemde daha güvanli site kurarak rahat yaşamalarını sağlamanızdır.

SIRADAKİ HABER

banner195