Title of a News Article

Bu çalışma takdir topluyor!

.

Şanlıurfa’da, ‘Kendi hayatına lider ol’ projesi kapsamında hazırlanan madde bağımlılığı ile mücadele konulu bilgilendirme kitapları vatandaşlara dağıtılıyor.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği ve GAP İdaresi tarafından yürütülen ‘Kendi hayatına lider ol’ projesi kapsamında çok sayıda madde bağımlılığı ile mücadele konulu bilgilendirme kitapları hazırlandı. Hazırlanan kitaplar iki haftadır dağıtılmaya başlandı. Bugün Cuma namazı çıkışında Ahmet Kaysı Camisi önünde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve İl Müftüsü İhsan Açık tarafından vatandaşlara bu kitaplardan dağıtıldı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, bunun bir hastalı olduğunu belirterek, “İnsanlar hasta olduktan sonra tedaviye gidiyorlar ama bir de hasta olmamak için kendimiz tedbir alıp, hasta olmuyoruz. Buda toplumun bağımlılık üreten maddeler; alkol, sigara, uyuşturucu zararlarını anlatabilmek için eğitim önemlidir. Dolayısıyla bu çalışma çok önemlidir, bu görev hepimize düşüyor” dedi.

 

Başsavcı Kuş; Bu bilgileri çocuklarınıza aktarınız

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise, uyuşturucuyla, uyarıcı maddeler ve alkolle ilgili mücadelede farkındalığı sağlamak açısından yürüttükleri çalışmalar kapsamında kitap dağıtımı yaptıklarını belirterek, “8 Bin adet kitap dağıtacağız. Buradaki amacımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da büyük sorun olan uyuşturucu madde, uyarıcı maddeler, bağımlılık yapan maddeler, alkol sigara gibi kötü alışkanlıklarla mücadelede farkındalık sağlamak. Ailelerimizi ve toplumu bilinçlendirmektir. Bu kitapların ebeveynler tarafından okunup, evlatlarına aktarılması lazım. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda aileleri ve sivil toplum kuruluşlarını da mücadeleye katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195