Title of a News Article

‘Bu çalışmamız, işaret fişeği olsun’

.

‘Bu çalışmamız, işaret fişeği olsun’
banner206

Eyyübiye Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa yaptığı ‘Peygamberler Şehri, Başkentin Tarihinde Kardeşliği Pekiştiriyor’ adlı proje kapsamında 30 Eyyübiyeli lise öğrencisine 3 günlük Ankara gezisi düzenledi.

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki farklı lise okullarından seçilen 30 başarılı öğrenci, 3 gece 4 gün Başkent Ankara’yı gezme fırsatı buldu. Aralarında belki de ilk kez Ankara’yı gören lise öğrencileri, gezmiş oldukları Ankara turu sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler.

Öğrenciler, gittikleri Başkent Ankara’da; Hacı Bayram Camii, Kocatepe Camii, Taceddin Dergâhı, Ankara Kulesi, TBMM Müzeleri, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Etnografya Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Ulus Cumhuriyet Anıtı, Zafer Anıtı, Anıtkabir, Hitit Anıtı, Kızılay Meydanı, Kurtuluş Müzesi, Hamam Önü, Göksu Parkı, Sincan Harikalar Diyarı gibi bir çok yeri görme imkanı buldular.

Öğrencilere Ankara gezisinde öncülük eden Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Derneği Başkanı Abdullah Doğru ve bazı yöneticilerle birlikte bugün Eyyübiye Belediyesi’ne gelen 30 başarılı öğrenciye Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, birer eşofman takımı hediye etti.

Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaptığı açıklamasında; “Kardeşliğe ve kardeşlik ruhunun pekişmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardayız. Bu kapsamda Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliği ile başlatılan, SETAM Derneğimiz öncülüğünde ve yine belediyemizin de ortaklaşmasıyla başlatılan bir proje var. Peygamberler şehrinden tarihin başkentinden kardeşliği pekiştirme projesi, bizler her seferinde kardeş olduğumuzu ifade ediyoruz ve bunu tarihin derinliklerinde her aşamada bunu görebiliyoruz. Bunun bir şekilde pekiştirilmesi adına da bu proje yürütüldü ve buradan 30 gencimiz oraya gitmek kaydıyla gerek orada İstiklal Marşımızın yazıldığı yerler olsun, gerek Anıtkabir olsun, gerek Büyük Millet Meclisi olsun, yine orada etnografi Müzesi olsun, hamam önü gini tarihi yerleri gezmek kaydıyla hem Ankara’yı tanımış oldular ve oradaki gençlerle tanışmış oldular. Milli ve Manevi değerlere haiz olmaları noktasında, bu ülkeye bu vatana iyi olma anlamında kendilerini pekiştirdiler. Dolayısıyla bu proje hakikaten verimli oldu, bundan sonraki süreçte inşallah öğrencilerle kalmaz, sivil toplum örgütleriyle de aynı şekilde bu proje büyüyerek devam eder. Burada yine karşılıklı yapılacak olan çalışmalarla ülkemizin her köşesiyle ilgili tarihi değerlerin tanınması ve tanıtılması, tabiki aynı coğrafya da yaşayan insanların kardeşliğini pekiştirmesi konusunda daha fazla çalışmalara ihtiyaç duyuluyor. Bu bir nebze de olsa, bir işaret fişeği olur ve bundan sonraki zamanlarda da bu tarz çalışmalar güzel bir şekilde devam eder. Ben bu projenin yürütülmesinde yoğun emek sarf eden SETAM Başkanımız Abdullah Doğru Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine bu proje kapsamında Ankara’ya gidip oraları gören öğrencilerimiz döndükten sonra o kardeşliği pekiştirme konusunda burada da yapmaları gerekenler var. Üzerlerine düşeni yapacaklarından dolayı şimdiden onlara teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu kardeşlik bağları ve bu vatana bu millete olan duygularının pekişeceği nice projelere diyorum.” Dedi.

SETAM Derneği Başkanı Abdullah Doğru, Başkan Ekinci Ekinci’nin öğrencilere göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, öğrencilere de derslerinde daha iyi olmaları konusunda öğütler verdi. Yapılan konuşmalar sonrası Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Derneği Başkanı Abdullah Doğru, vermiş oldukları maddi manevi desteklerden dolayı Başkan Ekinci’ye bir plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195