Title of a News Article

Bu çığlığa kulak verin!

 Bu çığlığa kulak verin!
banner206

Şanlıurfa’da uyuşturucu batağına saplanan kişi sayısı her geçen gün artarken, Eyyübiye İlçesinde şok edecek bir olay yaşandı. 43 yaşındaki Fatma Pamuklu adlı bir kadın, uyuşturucu madde kullanan oğlu tarafından dövülerek kapı dışarı edildi. 

İBRAHİM HALİL ŞEKER
Fatma Pamuklu isimli kadın, Eyyübiye İlçesine bağlı Osmanlı Mahallesi’nde tek başına yaşıyor. Eşine ikinci eş olarak gelin giden Pamuklu’nun 4 çocuğu bulunuyor. Bunlardan 2’si yurtta, 1’i de sokakta yaşıyor ve evin en büyük çocuğu olan 21 yaşındaki A. Pamuklu ise 5 yıldır mahkûm olduğu cezaevinden 4 ay önce çıkmış. Fatma Pamuklu’nun 60 yaşındaki eşi de huzurevinde kalıyor. Tarlalarda 20 TL yevmiye ile işçilik yaparak hayatını idame ettiren kadın, en büyük çocuğu cezaevinden çıktıktan sonra huzuru kalmamış. Uyuşturucu batağına giren oğlu, malzeme alabilmek için evdeki beyaz eşyaları satmaya başlamış. Madde bağımlısı genç, bununla da yetinmeyerek annesini dövüp sokağa attı. 

“Korkudan eve gidemiyorum”
Gözyaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan 4 çocuk annesi kadın, geceyi parkta geçirdiğini ve çevre esnafının yardımıyla yiyecek bulabildiğini söyledi.  Savcılığa giderek oğlu hakkında şikâyette bulunan anne Pamuklu, “21 yaşındaki oğlum 4 ay önce cezaevinden çıktı. Esrar ve eroin kullanıyor. Yalvardım yakardım ama bir türlü kendisini bu illettin uzak tutamadım. Son günlerde de parasının olmadığını söyleyerek benden para istedi. Bende de olmayınca evdeki eşyaları sattı. Karşı çıkmak isteyince de beni döverek sokağa attı. Korkudan eve gidemiyorum. Birileri çıkıp oğlumu kurtarsın” dedi. 

“Devlet bize yardım elini uzatmazsa sonumuz çok kötü olacak”
Gündüzleri tarım işçisi olarak tarlalarda çalıştığını dile getiren Fatma Pamuklu, kazandığı parayla evin geçimini sağlıyor. Cezaevinden çıkan oğlunun sokaklarda kalmaması için ona evini açtığını ve her ne olursa olsun oğlunun sağlığına kavuşması için mücadele edeceğini söyleyen anne Pamuklu, “Ben daha küçükken ailem beni şu anda huzurevinde kalan kocama ikinci eş olarak verdi. Ardından 4 çocuğumuz oldu. Çalışamaz duruma gelen eşim uzun bir süre önce huzurevine yerleşti. Çocuklarıma bakamadığım için en küçük 2 çocuğum devlet tarafından yurda yerleştirildi. Bu uyuşturucu bağımlısı oğlum ise yaşça en büyük çocuğum. 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 4 ay önce tahliye edildi. Bir anne olarak oğlumu bu halde görmek beni kahrediyor. Evdeki eşyaları sattı. Ben eve gidince para isteyerek beni dövüyor. Nasıl edeceğimi bilemiyorum. Devlet bize yardım elini uzatmazsa sonumuz çok kötü olacak” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195