Title of a News Article

Bu hırsızlara dikkat!

.

Bu hırsızlara dikkat!
banner206

Hırsızların hedefinde bu kez su sayaçları var. Şanlıurfa’da bazı işyerleri ve apartmanlarda bulunan su sayaçlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığı tespit edildi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa’da son dönemlerde bazı işyerleri ve apartmanlarda bulunan su sayaçları, kimliği belirsiz kişiler tarafından su borularından sökülerek çalınıyor. Her gün farklı bir semtte meydana gelen hırsızlık olayından dolayı işyeri sahipleri ve apartman sakinleri rahatsız olurken, hırsızların yakalanması için polisten destek isteniyor. Yeni su sayacı alarak sorunu çözen vatandaşlar, bir daha su sayaçlarının çalınmaması için su sayaçlarına demir kafes yapacaklarını belirttiler.

Bu arada kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınan su sayaçlarının, para karşılığında hurdacılara satıldığı iddia ediliyor.

 

ŞUSKİ uyarıyor!

Bu arada Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, su sayacı hırsızlarına karşı vatandaşları uyarıyor. Su sayaçlarının çalınmaması için vatandaşların dikkatli olmasını isteyen ŞUSKİ yetkilileri, hırsızların tamamının mekanik olmasından dolayı su sayaçlarını çaldığını belirterek, “Yaptığımız araştırmada sayaçların, üzerindeki sarı metal için çalındığını tespit ettik. Hırsızlar piyasa değeri 3-4 lira arasında değişen bu metali hurdacılara satarak kazanç elde ediyorlar” dediler. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195