Title of a News Article

Bu merkezde engel yok

.

HABERİN GALERİSİ
BU MERKEZDE ENGEL YOK

BU MERKEZDE ENGEL YOK

Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Tiyatro ve dans gösterilerinden şarkı ve şiir dinletilerine kadar her türlü alanda konuklarına hünerlerini sunan engelli vatandaşların mutlulukları görülmeye değerdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin en büyük engelli koordinasyon merkezi olan Şanlıurfa Engelliler Yaşam Merkezi'nde dolu dolu bir program düzenledi. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler ilk olarak  Şanlıurfa Engelliler Yaşam Merkezi'ndeki sanat dallarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el işi ürünler ve eserlerin yer aldığı serginin açılışı ile başladı. Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Abdullah Erin, Genel Sekreter Abdulkadir Açar, Başkan Eşi Sema Çiftçi ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Arslan ardından eserleri inceleyerek kursiyerleri tebrik etti.

Daha sonra etkinliklerin sunulacağı salona geçen davetliler burada engelli vatandaşlarla sohbet ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Programın başlaması ile birlikte davetlileri selamlayan Vali Abdullah Erin, 15 Temmuz kahramanlarına dikkat çekerek "Söz konusu vatan olduğu zaman birlik ve beraberlik içerisinde engelli, yaşlısı, genci demeden vatanına sahip çıkan kahramanları bu aziz millet hiç bir zaman unutmayacaktır. Onun için bizde engel yoktur. Tek vücut vardır o da insandır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Eşi Sema Çiftçi, engelli koordinasyon merkezindeki kursiyerlerin çok güzel işler başardıklarını ve onlarla birlikte vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Genel Sekreter Abdulkadir Açar da yaptığı konuşmasında asıl engelin fiziksel olarak değil hayata bakış açısından kaynaklandığını dile getirdi. Açar, "Dünyadan, insandan, sevgiden haberdar olmayanlar asıl engelli olanlardır. Onun için engelsiz gönülleri bir arada buluşturan bu çatı altında tüm vatandaşlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ve engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarının ne olduğunu anlamayanlara Allah'tan şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Habip İpar ise Engelli Yaşam Merkezindeki kurslar ve eğitimler hakkında davetlilere bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin düzenledikleri gösteriler sunuldu. Tiyatro ve dans gösterilerinden şarkı ve şiir dinletilerine kadar her türlü alanda konuklarına hünerlerini sunan engelli vatandaşların mutlulukları görülmeye değerdi.

Program son olarak engelli kursiyerlerin kep atması ile sona erdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195