Title of a News Article

Bu meydan size ne etti?

.

Bu meydan size ne etti?
banner206

Yapılması ve halkın hizmetine sunulması uzun zaman olmayan Rabia(Topçu) Meydanı şu sıralar bakımsızlıktan yakınıyor. Meydandaki parke mermer taşlar sökülmeye başlandı.

Şanlıurfa’nın en hareketli meydanlarından biri olan Rabia(Topçu) Meydanı, bakımsızlıktan dökülüyor. Yerdeki parke taşları dökülen meydanda, aynı zamanda ilk yapıldığında çiçek ekeceği söylenen ve meydana birkaç tane bulunan kare şeklindeki boşluklar ise çöp niyetine kullanılıyor.

 

HANİ ÇİÇEKLİ ALAN OLACAKTI?

Rabia(Topçu) Meydanı adeta bakımsızlıktan yakınıyor. Her geçen gün kaderine terk edilen meydanda bulunan yer mermerleri sökülmeye başlanmış. Öte yandan meydan ilk yapıldığında çiçeklik olacağı söylenen ve meydanda sayıları birden fazlayı bulan kare şeklindeki alanlar ise çöp niyetine kullanılıyor. Aradan birkaç yıl geçmesine rağmen meydanda bulunan boş alanlar halen doldurulmadı. Zaman zaman içine kırmızı toprak dökülen alan öylece kalakaldı. Meydana uğrayan veya oturmak için gelen vatandaşlar ise boş gördükleri alanı çöp atma yeri olarak kullanmaya başladı. Hal böyle olunca meydan meydan olmaktan çıktı.

 

VATANDAŞLARIN DA TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Rabia(Topçu) Meydanı, yapılmasının üzerinden geçen sürenin sonunda büyük oranda deforme oldu. Zemine döşenen taşların birçoğunun sökülmeye başlandığı görüldü. Büyük paralar harcanarak yapılan ve “Şanlıurfa’nın simgesi” gibi sloganlarla lanse edilen Rabia(Topçu) Meydanı’nın durumu vatandaşların da tepkisini çekti. Meydanın bakımsızlığından dolayı yetkililere tepki gösteren vatandaşlar ise meydana gerekli önemin verilmesini istiyor.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boran
Boran - 7 yıl Önce

Kimin eseri bu meydan hangi bld.bir BŞK .burayı bu hale getirdi piramitleri dikti oraya Urfa yazık sana seni bu hale getirenler

SIRADAKİ HABER

banner195