Title of a News Article

Bu nasıl bir vurdumduymazlık...

Bu nasıl bir vurdumduymazlık...
banner206

Turizmde önemli bir konumda olan Balıklıgöl Platosunda yoğun bir şekilde bulunan kebapçı ve ciğerci işyerlerinde baca filtresi olmadığından dolayı bacadan çıkan duman hava kirliliğine neden oluyor. Öte yandan baca filtresinin olmaması bölgeyi dumana boğuyor.
Son zamanlarda turizmde söz sahibi olmaya çalışan Şanlıurfa'da, birtakım eksiklikler ve sorunlar kente zarar veriyor. Özellikle turizm alanlarında bulunan işyerlerinde çevre düzenine uyulmaması hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden oluyor.
 
Bacalarda filtre sistemi yok
Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği alan olmasıyla önemli bir konumda bulunan Balıklıgöl Platosu yakınında bulunan kebapçı ve ciğerci işyerlerinin birçoğunda, hava kirliliğini önleyen baca filtresi bulunmuyor. Bu nedenle bacadan çıkan duman direkt olarak çevreye yayılıyor. Dumanın direkt olarak bacadan çıkması bu alanlarda çevre kirliliğine neden oluyor.

Caddeleri dumana boğuyor; vatandaşlar rahatsız oluyor
Her gün on binlerce vatandaşın geçtiği ve yüzlerce turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl Caddesinde ve Haşimiye Meydanında kebapçı ve ciğerci işyerleri yoğun olarak bulunuyor. Ancak bu işyerlerinde esnafların vurdumduymazlığı, işgalleri ve çevre kirliliğini oluşturuyor. Özellikle baca filtresi gerekliliğine uymayan esnaflar, bölgeyi dumana boğuyor. Caddenin duman bulutuna dönüşmesi alandan geçen vatandaşları da rahatsız ediyor.

Turizmde hedefi büyüten Şanlıurfa'ya yakışmıyor
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Şanlıurfa'da bir taraftan turizm hazırlıkları yapıldığı söyleniyor, öte yandan ilkel yöntemler uygulanıyor. Böyle temiz bir mekanın dumana boğulması, turizm hedefini büyüten kente yakışmıyor. O kadar kontrolsüz uygulamalar yapılıyor ki, caddede yürürken bile dumandan önümüzü göremiyoruz. Şanlıurfa'nın temiz kalması için bu durumların engellenmesi gerekir." ifadelerini kullandılar.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195