Title of a News Article

Bu vatan sizi unutur mu?

Bu vatan sizi unutur mu?
banner206
Necmettin Yılmaz, Oğuz Uysal, Aybüke Yalçın... PKK tarafından ilk görev yerlerinde şehit edildi. Hayatlarının baharındaki 3 öğretmeni öğrencileri ve meslektaşları unutmadı.

PKK tarafından ilk görev yerlerinde şehit olan öğretmenler unutulmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında şehit öğretmenleri anmak için etkinlikler düzenlendi. Tunceli’de 12 Haziran’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz için Şanlıurfa Siverek’te bir öğrenci şehit öğretmenin annesine mektup yazdı.

 

Anneye mektup...

‘Sevgili annemiz’ sözleriyle başlayan mektupta, ‘Sen koca yürekli bir annesin bunu biliyor musun? Çünkü sen bu vatan uğruna, oğlunu şehit vermiş bir annesin. Onlar bilsinler ki senin gibi anneler var oldukça, Necmettin Yılmaz gibi öğretmenlerimiz ve Ömer Halisdemir gibi askerlerimiz oldukça bu vatanı kimse bölemez’ ifadelerine yer verildi. Şehit öğretmenin memleketi Gümüşhane’de de adının verildiği okulun öğrencileri mezarlığa giderek anma töreni düzenledi.

 

Kıyafet yardımı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Ekim 2016 tarihinde PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında şehit olan 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da meslektaşları tarafından unutulmadı. Geçtiğimiz 24 Kasım’da şehit öğretmenin anısına görev yaptığı okula kıyafet yardımı yapan arkadaşı Haşim Karadeniz, bu yılda şehit öğretmenin anısına kışlık kıyafet yardımı yapacaklarını söyledi. Karadeniz, “Oğuz şehit olmadan önce öğrencileri üşümesin diye yardım topluyordu. Biz de her 24 Kasım’da bu yardımı devam ettireceğiz” dedi.

 

Batman’da konser

9 Haziran 2017’de karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK’lıların açtığı ateş sırasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki müzik öğretmeni Aybüke Yalçın için de Batman Belediyesi anma konseri düzenleyecek. Yalçın’ın arkadaşları tarafından yapılacak olan konsere, saldırı günü yanında olan ancak tayini çıkan öğretmenler de katılacak. (gazetevatan) 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142