Title of a News Article

Bucak'tan tartışmaya yol açan açıklamalar...

.

MHP'nin adayı Bucak'tan AKP'lilere ayağınızı denk alın" mesajı
Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken partilerin adayları da netleşmeye başladı. MHP'nin Şanlıurfa Siverek Belediye Başkan Adayı ise, Fatih Mehmet Bucak oldu. Adaylığının kesinleşmesi üzerine dün akşam Güneydoğu TV'nin telefon konuğu olan Bucak, sert açıklamalarda bulundu. 
"Öncelikle ben yerel bir şive kullanmak istiyorum" diyerek söze başlayan Bucak,"Batılı, Ankara, İstanbul şivesini kullanmak istemiyorum yani bir Siverekli gibi konuşmak istiyem işin açıkçası" diyerek "Elma yemeyi de biliyoruz, alma demeyi de... Şimdi ben baktım yakın çevremde adaylar kibar konuşma meraklısıdır. Bende onlara dedim ki 'oğlim o iş öyle olmaz, böyle olur'. Şimdi de bu saatten itibaren kendi öz, vatan, yöresel, çatlamış toprakların şivesiyle konuşacam. Daha benden artık o güzel ağdalı Türkçeyi bekleme bu bir" diyerek yerel şive kullanacağını ifade etti. 
Seçim çalışmalarını devletten aldıkları parayla yürütüklerini iddia ederek AKP'lileri hedef alan Bucak, "İkincisi şimdi biz bu seçime girdik ya canım kardeşim bir adam cimriyse uzak dur ama hem cimri hem yalancıysa onu toprağa karıştır. Allah yalancılarla, sözünde durmayanlarla, cimrilerden uzak tutsun. Lafım meclisten dışarı, kendilerine susayınca bir bardak su alıp içemeyenler bu memleket adam olmazlar. El kesesinden bonkörlük yapan da bir şey sahibi olmaz. Daha benim tanıdığım o belediye başkanları senin bölgedeki, vekillerin hepsi hala devletin parasıyla uçağıyla gidip geliyor. Ben Mehmet Ağa'nın parasını harcıyorum ben şimdi 180 trilyon paramı getirip orada toprağa gömeceğim. Bütün Siverek bilsin, servetimi satarak geliyorum." ifadelerini kullandı.
Bucak, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Ben oraya seçime gelmiyorum ölmeye geliyorum, iki bir daha bucağın içinde bir tane başka lehvalı araba görürsem kendileri bilir şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar gelir gelmez de ilk Kanarya dağa gidiyorum bakalım el mi yaman bey mi yaman hodri meydan. bir yalancı olacaksın, mıymıntı sünepe olacaksın iki artistlik yapacaksın biz bunu yemeyiz.Biz çatlamış topraklara çatlamış ayaklarıyla basan bir insanız, biz seçime de gelmiyoruz bunu bil ben ölmeye geliyorum babayiğit olan çıksın karşıma."
Siverek'in önde gelen aşiretlerinden birine mensup olan Bucak,  24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP'den aday adayı olmuştu. 
Kaynak: Odatv.com

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142