Title of a News Article

Bunu yapanları bulun!

Bu görüntüler bu sabah GAP havaalanı karşısında bulunan arazide çekildi 

Şanlıurfa'da, her yıl yaşanan anız yangınları bu yıl da malesef devam ediyor. Son olarak kayda geçen bir görüntüde tarlasını ateşe veren ismi belirsiz bir çiftçi yol üzerindeki ağaçlık bölgenin de kül olmasına neden oldu. 

Anız yangını, dün bir vatandaşın cep telefonuna saniye saniye kaydedildi. Öğlen saatlerinde olduğu gözlemlenen anız yangında birtek tarladaki otlar değil Şanlıurfa Diyarbakır karayolu üzerindeki ağaçlarında yanmasına neden oldu. 

Kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından yakılan ekilip biçilen tarlanın sorumluları, anız yaktıkları yetmemiş gibi, birde devletin yıllar önce ektiği ağaçlara da ciddi bir şekilde zarar vermesi büyük tepkilere yol açtı. 

Sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaşan vatandaşlar, yetkililerin biran önce bunu yapanların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorlar. 

Tarlada menfaate dönüşmüş!

İşine geldiği gibi kullan sonra çöpe at misali uygulama yapılan tarım arazileri gün gün tükenmeys devam ediyor. Özellikle Urfa gibi bir bölgede tarım arazilerinin yok olması, tarıma dayalı işlerin azalması üretim noktasında bölgeyi zora sokuyor. Bölgenin en zengin ve verimli tarım arazilerine sahip bir kent olan Şanlıurfa'da her yıl yaşanan anız yangınlarının sonu gelmek bilmiyor. Ekinini eken, bir süre sonrada ektiği arpayı buğdayı mısırı biçtikten sonra elde eden tarla sahibi, işi bittikten sonra tarlayı ateşe veriyor. Ateşe verdiği yetmiyor, sayısız canlı hayvanın da ölümüne neden oluyor. Bakılacak durumda olmayan bazı görüntülerde, tavşan, fare, sayısız böcek türünün anız yangınında feci şekilde can vererek küle döndüğü görüldü. 

Devletin ciddi anlamda anız yangınlarının önlenmesi için gerekli adımları hızlı bir şekilde atmalı ve anız yangınlarına sebep olanları bilinçlendirmelidir.

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195