Title of a News Article

Büyükhatipoğlu açıkladı...

.

Büyükhatipoğlu açıkladı...
banner206

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ŞanlıurfaUğur Büyükhatipoğlu, GAP’ta sulama ve arazi toplulaştırmasının tamamlanması durumunda Milli Ekonomiye yıllık katkısının 6,6 Milyar Dolar olacağını ve 1 Milyon 270 Bin kişiye istihdam ortamı sağlayacağını söyledi.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Arazi Toplulaştırması Hizmet içi Eğitim Toplantısı’ Şanlıurfa’da başladı. GAPTEAM Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Urfa eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Reşat Karadeniz, ziraat mühendisi adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, GAP’ta 2 Milyon 430 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “41 Bin hektarda da çalışmalar devam etmektedir. Sulama ve toplulaştırma tamamlandığında yılda sulama faydası 2,2 Milyar Dolar, enerji faydası 4 Milyar Dolar, içme suyu faydası 410 Milyon Dolar olmak üzere Milli Ekonomiye yıllık katkısı 6,6 Milyar Dolar olacaktır. Ayrıca 1 Milyon 270 Bin kişiye istihdam ortamı sağlayacaktır” dedi.

 

“Arazi toplulaştırması Konya’da başladı”

Arazi toplulaştırma çalışmalarının 1961 Yılında Konya’da yapıldığını belirten Büyükhatipoğlu, “Bugün itibariyle 6 ilde 4 Bin 500 köye ulaşmıştır. Ülkemizde 2015 yılının sonuna kadar 5 Milyon hektar tarim arazisinde toplulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. 2023 vizyonu kapsamında 19 Milyon hektarda arazi toplulaştırma çalışması hedeflenmektedir” diye ifade etti.

 

Vali Tuna; Milletimiz, 2. Milli Mücadelesini 15 Temmuz’da verdi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, yaptığı konuşmada, GAP Projesi ile başlayan atılımların Şanlıurfa’ya geleceğe huzurla taşıdığını söyledi. Ülke olarak tarihi günler yaşadıklarını da dile getiren Vali Tuna, ‘Darbe Girişimi’ni anımsatarak, “2. Milli Mücadelemizi 15 Temmuz’da veren Aziz Milletimiz; Ecdadına yakışır bir şekilde bu kanlı saldırıyı iman gücüyle, istiklal aşkıyla mağlup etmiştir” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından ‘Arazi Toplulaştırması’ ile ilgili bir sinevizyon gösterisi sunuldu ve toplantıya ara verildi. ‘Arazi Toplulaştırması Hizmet içi Eğitim Toplantısı’nın 9 Eylül’e kadar devam edeceği ve toplantıya Türkiye’nin değişik illerinden çok sayıda ziraat mühendisi adayının katılacağı öğrenildi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195