Title of a News Article

Büyükşehir Belediye Başkanına silahlı saldırı

.

Büyükşehir Belediye Başkanına silahlı saldırı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Nihat Çiftçi'nin içinde bulunduğu makam aracına Siverek ilçesinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmazken, polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Celalettin Güvenç'in istifa ederek AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı olmasının ardından boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine meclis üyelerinin oylamasıyla geçen 6 Eylül'de seçilen Nihat Çiftçi, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siverek'e gitti. Burada sosyal tesis açılışı da yapan Başkan Çiftçi, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya dönmek üzere yola çıktı. Kente dönerken Çiftçi'nin içinde bulunduğu makam aracına, ilçe çıkışındaki Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında kimliği belirsiz kişi yada kişilerce uzun namlulu tüfeklerle çapraz ateş açıldı. Açılan ateşte lastikleri patlayan otomobilde hasar oluşurken, yaralanan olmadı. Saldırganların kaçmasının ardından makam aracındaki Başkan Nihat Çiftçi ile şoför ve koruması, önünde ilerleyen koruma aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Yaşananların ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Zırhlı araçla olay yerine giden polisler çevrede önlem alırken, saldırganların bulunmasına yönelik operasyon başlattı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ise olay yerine 35 kilometre uzaklıktaki Hilvan ilçesine gittiği bildirildi.

 

 

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırı sonrası bölgede asker, polis ve özel harekatçıların katılımıyla operasyon başlatıldı. Kimsenin yaralanmadığı saldırısı sonrası olay yerine giden Siverek Kaymakamı Vural Karagül, yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Geçişlerin kontrollü olarak sağlandığı bölgede, çok sayıda zırhlı araç ile Siverek-Şanlıurfa karayolunun iki yakasında güvenlik güçleri saldırganlara ulaşmak için arazide arama çalışması başlattı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da olay yerine gelerek gelişmelere ilişkin bilgiler aldı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü de, saldırganların yakalanması için çalışmalara öncülük ediyor.

Bu arada ilçeye kent merkezinden de polis ve özel harekat ekibi takviye olarak gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 19:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
eyyüp
eyyüp - 8 yıl Önce

sayın başkanımız urfamız için çok önemli onun bir urfa olarak kıymetini bilmeliyiz ileride urfa başkanımız sayesinde çok farklı olacak onu urfalının duaları kurtartı Allah yukarda çalışıyor

Halil kalayci
Halil kalayci - 9 yıl Önce

Çok yazık, adam kolaymi yetişiyor. Çok geçmiş olsun

burhan karaca
burhan karaca - 9 yıl Önce

HDP ten başka bir ürgüt deyildir

SIRADAKİ HABER

banner195