Title of a News Article

Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

.

Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı
banner206
  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye imza atan Başkan Çiftçi, "Belediyemizin imkanlarını, kaynaklarını hem Şanlıurfa halkına hizmet hem de çalışanlarımızın azami haklarından yararlanması için çaba sarf edeceğinden hiç kuşkumuz yok" dedi.

Büyükşehir bünyesinde çalışan işçilere yönelik Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu arasında toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi'nde imzalanan protokolde Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait olan Bel- Tur A.Ş. ile Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası ile çalışanlarımızı kapsayan toplu iş sözleşmesi sebebiyle Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile birlikte hayırlı sözleşmeye imza atacağız. Biz çalışanlarımızla bir bütün olarak bu işlemleri yapıyoruz. Çalışanlarımızın sosyal  ve ekonomik hakları bizim için çok önem arz ediyor. İstiyoruz ki çalışanlarımız yuvalarına huzur içerisinde gitsin" dedi.

 

"MİLLETİMİZİN ADINA HAREKET EDİYORUZ"

Çalışanlar için her zaman en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Bu ülkemizin, kurumlarımızın imkanı milletimizin imkanıdır. Milletimizin adına hareket ediyoruz. İmkanları ne kadar arttırırsak hem çalışanlarımız hem de Şanlıurfa'da yaşayan 1 milyon 985 bin insanımız bundan azami derecede faydalanacaktır. Mümkün mertebe iş veren olarak elimizden geldiğince işçimizi sosyal ve yapılan zamlar noktasında günün koşullarına göre en iyi şekilde bir çalışma ile zammı uygulamış oluyoruz. Tüm Bel- Tur çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çalışma gösteren hem sendika temsilcisine ve genel müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hak-İş Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a bu sözleşme için teşekkür ederim. Bu sözleşmeye imza atmanın mutluluğunu belirtmek istiyorum. Hedefimiz her eve iş ve aşı genişleterek gidebilmek. Çalışanlarımızla birlikte bir bütün olarak bu sürece hep birlikte yürüteceğiz. Toplu iş sözleşmesinden faydalanacak olan çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa'yı modern bir şehir haline getirdiği için Başkan Çiftçi'ye teşekkür eden Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Bir tarih ve medeniyet şehri olan kadim kültürümüzün merkezlerinden birisi olan Şanlıurfa'da modern yaşanabilir bir kent olma noktasındaki çabalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'yi tebrik ediyorum. Bu şehre ne yapsak ne kadar hizmet etsek azdır. Şanlıurfa'da çalışanlar olan biz elimizden geldiği kadar bu şehre alın terimizi emeğimizi katmaya devam edeceğiz. Başkan Nihat Çiftçi'nin önderliğindeki Belediyemizin bu çabalarına destek oluyoruz. Hem Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde hem şirketimiz bünyesinde çalışan arkadaşlarımız olarak iş barışının, kardeşliğin, dayanışmanın birlikte yaşamanın huzuru içerisinde bu çalışmaları sürdüreceğiz. Kanun ve kararnameden kaynaklı bazı düzenlemeler var. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bu düzenlemeleri harfiyen uyarak gereğini yapmaktadır. Bel-Tur A.Ş. çalışanlarına toplu iş sözleşmesinin bu dönem içerisinde bugün son günlerde yaşadığımız uluslararası ülkemize yönelik ekonomik saldırının, ekonomik savaşın olduğu bir dönemde bizim Büyükşehir Belediyemiz ile Hak İş olarak bir toplu iş sözleşmesine imza atmamız aslında büyük bir mesajdır. Milletimize buradan seslenmemiz gerekiyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye kendi ayakları üzerinde durmayı başaran bir ülkedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın liderliğindeki mücadelesini tekrar destekliyoruz. Belediyemizin imkanlarını, kaynaklarını hem Şanlıurfa halkına hizmet hem de çalışanların azami haklarından yararlanması için çaba sarf edeceğinden hiç kuşkumuz yok. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142