Title of a News Article

Büyükşehir'den flaş adım...

Büyükşehir'den flaş adım...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Divan Yolu’nun trafiğe kapatılıp kapatılmamasını esnafa sordu. Yapılan anket sonucuna göre; Esnafın çoğu, yolun yayalaştırılmasını istedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, “Divan Yolu’nun trafiğe kapatılmasını değerlendiriyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Proje Daire Başkanlığı, Divan Yolu Caddesi’nde %29’u kuyumcu %71’i diğer esnaflardan oluşan 83 esnafa, ‘Divan Yolu Yayalaştırılsın mı?’ sorusu soruldu. Yapılan ankette ulaşım tercihlerine göre; %51 otomobil, %34 toplu taşıma, %13  yaya ve %2 motosiklet sonucu çıktı.

‘Divan Yolu Yayalaştırılsın mı?’ anketine katılan esnafın yüzde 31’i yayalaştırılmaması ve yüzde 69’unun yayalaştırılmasını istediği belirtildi. Esnafın çoğunun yayalaştırılmasını istediği Divan Yolu ile ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu.

BEYAZGÜL: DEĞERLENDİRİYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, konuyla ilgili Şanlı Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Divan Yolu’nun yayalaştırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Divan Yolu’nun trafiğe kapatılması konusunu araştırmamız gerekiyordu. Geçmiş dönemlerde yapılmış ve geri adımlar atılmıştı, bu konuda çalışmalarımız, anketlerimiz oldu. Bunu değerlendiriyoruz” dedi.

Bu arada eski belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde trafiğe kapatılan Divan Yolu  daha sonra tepkiler üzerine tekrardan trafiğe açılmıştı.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Leba
Mehmet Leba - 4 yıl Önce

Önce bitmeyen yolları yapın sonra trafiğe kapatırsınız :)

SIRADAKİ HABER

banner195