Title of a News Article

Büyükşehir'den 'Yeşil Urfa' seferberliği...

Büyükşehir'den 'Yeşil Urfa' seferberliği...
banner206

Sıcak bir iklim kuşağında bulunan Şanlıurfa’da yeşile ve doğaya önem veren Büyükşehir Belediyesi, Kent merkezi ve tüm ilçelerde yeşil alanlar oluşturmaya ve endemik bitkiler dikmeye devam ediyor.

Şanlıurfa’da yeşile ve doğaya yönelik birçok çalışma başlatarak bir yandan dev yeşil alanlar, ilçelerde kent parkları oluşturulurken bir yandan da kent merkezinde orta refüjlerde, yol kenarlarda ağaçlar ile süs bitkilerinin dikim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, İlçe Belediyeler ve Kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan “Yemyeşil Urfa” projesine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları ile Şanlıurfa’da unutulmuş olan ve eskiden her yerde bulunan dut ağacı ve diğer bitkilerin dikim çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa yol ağı içinde bulunan 205 km’lik yol kenarlarına 50 bin adet dut ağacı diken Büyükşehir Belediyesi, 150 bin adet çeşitli meyve türlerinden fidan da dikerek mevcut yeşil alanlarda yaklaşık 2 milyon adet çalı ve bitki dikimi yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195