Title of a News Article

Büyükşehir kazaların sebebini açıkladı..

.

Büyükşehir kazaların sebebini açıkladı..
banner206
Şanlıurfa'nın en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen kazalarla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı basın açıklamasında; "Şanlıurfa Yeni Trafik düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması aşağıya çıkarılmıştır. Bütün dünyada olduğu gibi şehrimizde de araç sahipliğinin hızla artması kent içi ulaşım sorununu artırmakta, ulaşım projeleri gündemimizin en ön sırasında yer almaktadır. Şanlıurfa'da 2010 yılından itibaren yapılan sayım, tespit ve analizler çerçevesinde özellikle tarihi kent merkezinde ve Atatürk bulvarında trafik yoğunluğunu gidermek için toplu taşımada birçok ülkede olduğu gibi "Bölünmüş Otobüs Yolu+" uygulamasına geçilme kararı alınmıştır. Bu ana karar çerçevesinde 2011 yılında; eski hal kavşağından Abide kavşağına kadar 35 metrelik bir yol imar planlarına meclis kararı ile işlenmiştir. Alınan karar ile şehir merkezinden Abide istikametine olan yoğun araç trafiği bu yola kaydırılarak Atatürk bulvarında Bölünmüş otobüs yolu sistemine yer açılması planlanmıştır." denildi.

Yapılan Açıklamada, "Proje güzergahının Abide-Çevik kuvvet kısmı 2013 yılında, Balıklıgöl-Abide kısmı ise bu yıl nisan ayında tamamlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda da Karaköprü istikametinde yol genişletme çalışmaları ile devam edilecektir. Bazı haber sitelerinde yer alan yorumlar hayretle karşılanmış olup bu kararlar sanki bu yönetim tarafından alınmış ve uygulanmış gibi bir izlenim yaratılmak istenmektedir. Eleştirilerin bu kararları alanlar tarafından dile getirilmesi ise çok manidardır. Şehir içi ulaşım ana kararları bugünden yarına alınan günü birlik kararlar değildir. Uzun süreli araştırma ve planlama gerektiren ve devamlılık arz eden kararlardır.  Bu doğrultuda ulaşım konusunda ülkemizde bilinen, tanınmış akademisyenlerle çalışan Büyükşehir Belediyemiz meydana gelen üzücü kazaların nedenleriyle ilgili olarak bu hafta şehrimize gelen ulaşım uzmanlarıyla gerekli görüşmeleri yapmış ve konuyla ilgili çalışmalarına devam etmektedir." İfadelerine yer verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195