Title of a News Article

Büyükşehir’de büyük sorun

.

Büyükşehir’de büyük sorun
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerde yaşanan koordinesizlik, vatandaşa pahalıya mal olacak. Bina ve siteleri yolun bir metre altında kalan vatandaşlar ateş püskürüyor.

 

İbrahim Halil ŞEKER

Karaköprü Akbayır mahallesinde uzun süredir altyapı çalışmaları devam eden 101. Caddede yaşanan kot sorunu tüm uyarılara rağmen çözülmeden asfalt döküldü.

Karaköprü Belediyesi’nin uyguladığı “kırmızı kot” uygulamasına rağmen binaları ve siteleri yoldan yaklaşık bir metre aşağıda kalan vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

Karaköprü 101. Cadde üzerinde bulunan 229 hanelik basın sitesi ile cadde üzerinde bulunan diğer site ve binaların yol seviyesinin çok altında kalmasına itiraz eden vatandaşlar, caddelerin tüm yağmur sularının sitelerine akacağını ifade ederek yol yapımında gereksiz yere yolun en az bir metre dolgu yapılarak yükseltildiğini öne sürdüler.

Yol yapımında kot sorunu olduğunu bildiklerini aktaran Fen İşleri uzmanları, ŞUSKİ’nin altyapı çalışmalarına paralel asfaltlanma yapıldığı dile getirirken, ŞUSKİ’nin ise Karaköprü Belediyesi’nin uyguladığı kırmızı kot nedeniyle kanalizasyon bacalarının boyunun üç defa değiştirdiği öğrenildi.

101. Cadde üzerinde bulunan TOKİ Basın Sitesi inşaatı yüklenici firma sorumluları ve yol üzerindeki diğer bina sahipleri, inşaat yapılırken Karaköprü Belediyesi’nin verdiği kotlara uyulduğunu, tüm inşaatların bu sistemle kontrol edildiğini dile getirdiler.

Gerek merhum Ahmet Güzel döneminde gerekse Nihat Çiftçi’nin Karaköprü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kırmızı kot uygulaması üzerinde titizlikle durulmuş, yolların yapılardan yükseğe yapılması mutlak suretle sağlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195