Title of a News Article

Büyükşehirin beyaza bürüdüğü cadde...

Büyükşehirin beyaza bürüdüğü cadde...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kent Merkezine estetik bir görünüm kazandırmak için Pilot bölge olarak seçtiği Tekel Caddesinde binaların dış cephe sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Tekel Caddesi'nin, Rabia ve Topçu Meydanı'na bakan binaların dış cephesinde yapılan  yalıtım sistemi ve boyama gibi sağlıklaştırma çalışmaları vatandaşlar tarafınca beğeniyle karşılanıyor.

Binaların eskimiş boyaları yenilenerek düzensizce takılmış klimalar kafes içersine alınıyor. Bina girişlerinde farklı olan iş yeri kepenkleri tek sistem haline getirilerek bina ve işyerlerinde estetik bir görünüm kazanılıyor.

Bölgede 13 Yıldır esnaflık yapan Ahmet Değirmencioğlu, yapılan ücretsiz uygulamadan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek şunları kaydetti.

"Büyükşehir Belediyesi, iş yerimin kepenklerini ve tentelerini ücretsiz bir şekilde yaptı. Bölge esnafı adına teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

30 yıla aşkın süredir bölgede oturan ve Mimarsinan Mahalle Muhtarı olan İsmail Dağbaşı  Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekel Caddesinde güzel bir çalışma yapıldığını söyleyerek, "Mahallenin görünümü ve estetiğini güzelleştiren bir çalışma oldu. Bütün masrafını Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Geçtiğimiz gün ilgili Daire Başkanımız Seyfettin Gencer ile çalışmaları inceleyerek eksikler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Emeği geçen herkese Başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kentin görünüme katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağına belirtti.

Çalışmalar kapsamında pilot bölge olarak vatandaşların yoğunlukta kullandıkları Tekel caddesinde başladığını söyleyen Gencer, sözlerine şöyle devam etti.

"Bölgede eskimiş binaların dış cephe sağlıklaştırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bütün etkinliklerde kullanılan ve vatandaşların yoğunlukla kullandığı alanda oluşan kötü görüntüyü düzeltme amacıyla başlattık. İlerleyen günlerde tamamlayacağımız bu çalışmayla bölgeye farklı bir imaj kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileyerek, Bina sakinlerinden ve esnaftan uygunsuz klima ve boyama işlerinin yapılmamasını önemle rica ediyoruz" dedi

Öte yandan İlerleyen günlerde çalışmaların farklı bölgelerde yapılması için projelendirme çalışmaları sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 17:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
KARADAĞ
KARADAĞ - 9 yıl Önce

resmen binaların içine ettiler neresi düzgün proje birde gidin diger illere saçma sapan boya askeriye usulü cephe yazıklar olsun yani bir proje ancak bu kadar saçmasapan yapılabilirdi tebrik ederim yetkilileri :))))))))

SIRADAKİ HABER

banner195