Title of a News Article

Çadır kentte miting!

 Çadır kentte miting!
banner206

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılar, Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu Birliği'nin İdlib kentinin doğusundaki Esad’a bağlı 12 askeri birliği ele geçirmesini sevinçle kutladılar.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli sığınmacılar, Suriye İdlib kentinin muhalifler tarafından alınması çadır kentte bayram havasıyla kutlandı. Çadır kentte yaşayan çocuk, yaşlı, genç ve bayanların katıldığı yürüyüş miting havasında geçti. Gençler yürüyüş sırasında “Allah Özgür Suriye Ordusu’nı yardımcısı olsun, bir, bir, bir Suriye halkı bir, Ey başar Allah seni lanetlesin. Allahü ekber, Allahü ekber, Lailaheillah Lailaheillah” sloganlarıyla kalabalığı coşturdular. Bazı sığınmacılar marketlerden şeker alarak kutlamaya katılan çocuklara şeker attı. Şeker almak isteyen çocuklar kısa süreli bir izdiham yaşadı. Yürüyüş sırasında çadır kentteki camiler hep birlikte tekbir ve salavat getirdiği görüldü.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde ikamet eden ve İdlib kentinde yaşayan Rukiye Beyazıt adlı bayan, sevinç gözyaşlarını tutamayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün çok çok sevinçliyiz. Biz İdlib’te yaşananları dakika dakika izlemekteyiz. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan biz Suriyeliler, burada çok mutluyuz ve Türk kardeşlerimiz bizlere gayet iyi bakmaktadırlar. Ancak vatan vatanımız çok daha önemlidir. Allah Özgür Suriye Ordusu’nun yardımcısı olsun, Allah savaşan gençlerimize kuvvet versin. İnşallah büyük sevinç Suriye’nin özgürlüğüne kavuşmasıdır. Allah’ım büyük sevin Suriye’nin tamamının özgürlüğü için olsun. Allah bizlere yardım edenlerin yardımcısı olsun. Allahm, bizlere kucaklarını açan kardeşlerimizin vatanına ve bizlerin vatanına barış ve kardeşlik hakim kılsın. Allah’ım Suriye tekrar inşallah özür günlerine kavuşur, inşallah özgür günlerine kavuşur. Sevincimiz çok büyük tanımlamam mümkün değil. Bu sevincimiz sadece bir şehir için oldu. Acaba bütün Suriye özgürleşirse nasıl bir sevinç yaşarız Allah bilir.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195