Title of a News Article

Çalışkan; “Bu dost işi değil, düşman işidir”

.

Çalışkan; “Bu dost işi değil, düşman işidir”
banner206

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, 15 Temmuz’da gerçekleşen ‘Darbe Girişimi’ni değerlendirerek,  “Bu dost işi değil, düşman işidir” dedi.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, gazetemizi yeni bürosunda ziyaret ederek, Gazeteci Reşat Uzun ile bir süre gündem üzerine sohbet yaptı. 15 Temmuz’da TSK içindeki bir grup FETÖ’cü asker tarafından gerçekleştirilen ‘Darbe Girişimi’ni de değerlendiren Çalışkan, bunu ancak aptalların yapabileceğini söyledi.

‘Darbe Girişimi’ni kendisini telefondan arayan arkadaşından öğrendiğini dile getiren Çalışkan, “Beni bir arkadaşım telefonla aradı; Boğaziçi Köprüsü tanklar tarafından kapatıldı dedi. Ben de ne tankı dedim; O da “Boğaziçi Köprüsü’ne bomba koymuşlar” yanıtını verdi. Bende ülkemizde son dönemlerdeki terör olaylarından dolayı olayın ciddiyeti olabileceğinden tankın oraya gitmiş olabileceğini düşündüm. Fakat daha sonra Atatürk Havalimanı’nın girişiminin kapatıldığını öğrendim. Bunu da görünce askerinin darbe yaptığını anladım ve hepimiz sokaklara çıktık. Başkomutanımız televizyonlara bağlanınca sokaklara çıktık. Belediyeye ait iş makinelerinin tugay önünü kapattığını gördük. Uçakların Ankara’da alçak uçuş yaptığını, helikopterlerin insanların üzerine ateş açtığını duyunca da çok şaşırdık” dedi.

 

“Böyle bir girişim beklemiyorduk

Çalışkan, iş dünyası olarak böyle bir darbe girişimini beklemediklerini dile getiren Çalışkan, açıklamasında şunları kaydetti;

“Biz iş dünyası olarak böyle bir darbe girişimi beklemiyorduk. Biz Şanlıurfa’da ekonomi anlamda daha da ileriye gitmeyi hedeflerken, bu darbenin neden çıktığını bilemiyoruz. Bu bir dost işi değil, düşman işidir. Düşmanın da kendi içimizde olması çok acı vericidir. Türkiye’de darbeyi gerektirecek hiçbir şey yok, herkes yaşantısından mutlu ve memnundu. Daha iyi bir dünya ülkesi olma yolunda ilerlerken, bizi geri itmeye çalıştılar. Bu ancak aptalların işidir, akli semim insanların işi değildir.

 

“Ölüme gitmeye hazırız”

Tüm milletimizden, tüm liderlerimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın bir emri ile ölüme gitmeye hazırız. Çünkü Cumhurbaşkanımız gerçek bir vatansever, cumhurbaşkanımız gibi insanların sayısı artmalıdır. Muhalefetin de darbeye karşı durması çok önemliydi. Cumhuriyet Halk Partisi, bu konuda gecikti, keşke MHP gibi erken davransaydı. Olsun doğru karar doğrudur, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu saatten sonra Dünya’da ülkemizin daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Artık Amerika ile Avrupa ülkeleri ile eşitiz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195