Title of a News Article

Çalıştayda buluştular...

.

Çalıştayda buluştular...
banner206
 Sigortacılar ve İnşaatçılar Çalıştay’da Buluştu
28. Meslek Komitesi,  Sektör Sorunları ve Çözüm ÖnerileriÇalıştayı’nı yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı Sigortacılık, İnşaat, Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri sektör temsilcilerinin yer aldığı 28. Meslek Komitesi,  Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın ilkini düzenledi.  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Göbeklitepe ve Meclis Toplantı Salonlarında iki oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk bölümünde İnşaat, Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri sektörsorunları masaya yatırıldı. Sektörün mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayda ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat İmamoğlu, KOSGEB Müdürü İdrisErkeksoy ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak hazır bulundu. İdrisErkeksoy ile Yunus Çolak işletmelerde yapılacak yatırım destekleri konusunda birer sunum gerçekleştirdi. Sektör temsilcilerinin sorularının cevaplanmasının ardından çalıştayınilk bölümü sona erdi.

Çalıştayın ikinci bölümü, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin’in açılış konuşmasıyla başladı. Şanlıurfa’nın 2023 yılı hedefleri konusunda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ertekin, ürün desenini değiştirerek, imkânları doğrukullanarak, bilgi ve teknolojiden yararlanarak, gayretle ve azimle çalışarak Şanlıurfa’nın mevcut potansiyelinin desadece yüzde 50’si kullanılarak bu hedeflere ulaşılabileceğini vurguladı.

Başkan Ertekin’in konuşmasının ardından 28. Meslek Komitesi Başkanı M. Emin Atmaca, komitenin çalışmalarıyla ilgili, ŞUTSO Sigortacılık ve İstatistiki Araştırmalar Birimi Sorumlusu M. Şahner Altaş, son dönemde sektörde gerçekleştirilen resmi işlemlerle ilgili, ŞUTSO Meclis Üyesi Mustafa Direkçi, görev aldığı komisyonlarla ve ŞUTSO Meclisi onayından geçirilen kararlarla ilgili,  Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Nihat Fırathan Dernek çalışmalarıyla ilgili, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Cemal Beyaz, Sektör Meclisi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili,  ŞUTSO Meclis Üyesi Mehmet Gökmen, sektörde yapılan çalışmalarla ilgili, ŞUTSO Meclis Üyesi Mehmet Erdem, görev aldığı komisyonlarla ve ŞUTSO Meclisi’nin sigortacılık sektörüne ilişkin yaptığı çalışmalarla ilgili, 28. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Elçi, sektörde yaşanan olumsuzluklar ve çözüm önerileriyle ilgili birer konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Sigortacılık Sektörü sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Sektör temsilcilerinin sorularının cevaplanmasının ardından çalıştay sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195