Title of a News Article

Cami halısında haç deseni iddiası

 Cami halısında haç deseni iddiası
banner206

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bir cami halısının üzerinde bulunan ve haçı anımsattığı ileri sürülen desen, cemaatin tepkisine neden oluyor. Şikayetler üzerine halıyı inceleyen İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, desenlerin haç işareti olmadığını ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet Camisindeki halıların deseninin haçı anımsattığını belirten cemaat, halının değiştirilmesini istedi. Daha önce görevden alınan bir imam döneminde halının serildiğini belirten cemaat, çiçek desenine haçın gizlendiğini ileri sürdü.

İlçe gündeminde bulunan halıyı incelemeye giden İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, halının üzerindeki desenlerin haç ile alakası bulunmadığını kaydederek “Biz inceledik, öyle bir şey yok. İnsanlar istedikleri gibi görebiliyor. Ön yargılı, öyle bakılırsa öyle görülür. Haçın alt tarafı uzun olur. Artı işaretleri haç değildir” dedi. Caminin bir derneğe ait olduğunu da hatırlatan Müftü Altıok, şöyle konuştu: "Bu durumu şikayet eden, rahatsız olan beyefendiler, buyursun değiştirsinler. Zaten cami müftülüğümüzün değil, cami derneğinin. Biz görevli ve kadro veriyoruz. Öyle bir durum olamaz. Biz kesinlikle haç işaretine müsaade etmeyiz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195