Title of a News Article

Canlı bombayla ilgili gözaltı sayısı yükseldi

Canlı bombayla ilgili gözaltı sayısı yükseldi
banner206

Bursa'da canlı bombanın kimliği henüz belirlenemezken, hain saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi.

Bursa’da, geçen çarşamba günü Ulucami önünde, üzerindeki bomba düzeneğini patlatan kadın teröristin öldüğü, 8 vatandaşın ise yaralandığı hain saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Afyonkarahisar'da olayla ilgisi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi de Bursa’ya getirildi. Böylece Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan kişi sayısı 17’e yükseldi.

 

CANLI BOMBANIN SURİYELİ OLDUĞU ŞÜPHESİ

Bursa'daki canlı bomba eyleminde parçalanan kadın teröristin kimliği henüz belirlenemedi. Canlı bombanın ceset parçalarından alınan DNA'lar, terör örgütünün canlı bomba listesindeki 5 şüpheli ile uyuşmadı. Terör örgütünün canlı bomba olarak kullandığı kişilerin kimliklerinin belirlenmemesi için daha önce AFİŞ sisteminde hiç kaydı bulunmayan PKK’nın Suriye kanadından kişileri Türkiye’ye getirdikleri belirlendi. 27 Nisan akşamı Ulucami’de intihar saldırısında bulunan kadın teröristin de Suriye’den Şanlıurfa Viranşehir üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı, 17 saat süren otobüs yolculuğunun ardından Bursa’ya ulaştığı öğrenildi.

 

ZANLILAR YARIN ADLİYEYE ÇIKARILACAK

Öte yandan olayın ardından çevrede ne kadar güvenlik kamera görüntüsü varsa toplayan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Suriyeli olduğu belirlenen canlı bombanın patlamadan 3 gün önce bombayı İstanbul’dan getirdiği belirlenen kadın kurye ile Görükle’deki evde birlikte kaldıkları bir erkeğin, söz konusu yerin 20 metre ilerisindeki bir caddede yürürken kamera görüntülerine ulaştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 17 kişinin yarın öğleden sonra adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195