Title of a News Article

Çarpıcı tespit!

Çarpıcı tespit!
banner206

Uzman Psikolojik Danışman Sait Özdemir, “Madde bağımlılığın nedeni iman yoksunluğudur, Gençlerimize Kur-an’ı, ahlakı, Allah korkusunu aşılamalıyız. Aile çocuklarını yetiştirirken bu tür şeylerden mahrum etmemelidir” dedi.

Yeşilay Şanlıurfa Cemiyetinin düzenlediği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Valiliğinin desteğiyle madde bağımlılığı konferansı düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen madde bağımlılığıyla mücadele konferansına Uzman Psikolojik Danışman Sait Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif Kırıkcı, Büyükşehir Belediye Kültür Sanat Şube Müdürü Suphi Çiçek , Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve Uzman Psikolojik Danışmanı Sait Özdemir katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik şunları belirtti, “Yeşilay cemiyetimiz madde ile mücadelede olduğu gibi her türlü bağımlılıklarla 94 yıldır mücadele vermeye devam etmektedir, bunun içinde toplumu maddeden önce bilgilendirme çalışmalarını değişik projelerle yürütmekte, şuan 495 rehber öğretmene madde bağımlılık konusunda formatör eğitimci olarak yetiştiren cemiyetimiz 86 şube ile gençlik için gece gündüz hizmet vermektedir”dedi.

Çelik, “Amacımız din,dil,ırk gözetmeksizin tüm gençliğimizin zararlı alışkanlıklardan kurtarmaktır.Şanlıurfa’dan üç yıldır Yeşilay Cemiyetimizin temsilciliğini yürütmekteydim son aylarda ilimizde şubeyi kurduk.Bu çalışmalarda herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir.Madde bağımlılığı konusunda çalışmak insanlık ve inancımız gereğidir.Bu anlamda bizlere destek veren Başta Milli Eğitim Müdürümüz Metin İlci’ye , Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç’e ve emeği geçen konferansımıza katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, “ Yeşilay çalışmalarını çok anlamlı buluyorum her zaman bireysel olarak ve kurum olarak destekliyorum ve önemsiyorum. Çünkü onlar koruyucu tedbirlerden toplumu bilgilendirme çalışmasını yürütüyorlar, bizde Valilik olarak kurumlarımızla birçok koruyucu tedbirler üzerine çalışıyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Kültür Sosyal Şube Müdürü Suphi Çiçek ise, “Sosyal belediyecilik adına bu tür çalışmaların destekleyeceklerini ve bundan sonrada her türlü desteği vereceklerini” söyledi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırıkçı, “Bu çalışmayı çok anlamlı bulduğunu, okulda gençleri eğittiği gibi orada da aileleri ve öğretmenleri de bu tür konferanslarla eğitmeye çalıştıklarını” söyledi.

Uzman Psikolojik Danışman Sait Özdemir yeni nesil gençlerin yetişmesinde aileye düşen görevlerin önemine değindi.

Özdemir, “Madde bağımlılığı genellikle ergenlik çağında başlar.Anne ve babanın bu dönemlerde çocuklarına karşı çok hassas ve ilgiyle yaklaşması gerekiyor.Türkiye'de ailelerin bu konuda sınıfta kaldığını, bu konu üzerinde ciddi bir şekilde durulması gerektiğini vurguladı”

 

“Maneviyatı olmayan gençler bu bataklığa saplanmaya mahkumdur”

Madde bağımlısı olan gençlerin büyük çoğunun maneviyat boşluğunun olduğunun söyleyen Özdemir, "Gençlerimize Kur-an’ı, ahlakı, Allah korkusunu aşılamalıyız. Aile çocuklarını yetiştirirken bu tür şeylerden mahrum etmemelidir. Bir genç eğer İslam'ı, Kur-an’ı, Peygamberi biliyorsa o kişiden hiçbir zaman zarar gelmez. Aile olsun devlet olsun, bu konuda herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir " dedi.

'Son Kale Aile' adlı konferansın ardından Sait Özdemir'e plaket ve Yeşilay’ın rozeti verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195