Title of a News Article

Çarpmaya karşı uyarı!

Çarpmaya karşı uyarı!
banner206

 Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde Cuma gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 derece üzerinde oluşacağı bildirildi.

Bölgede genelinde Cuma gününden itibaren sıcaklar artacak. Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, artan sıcaklar güneş çarpmasının oluşabileceğinin uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, Diyarbakır’da hava sıcaklığı 43 dereceği bulacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemiz genelinde hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren her gün artış göstererek mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine seyredeceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının önümüzdeki üç günlük periyotta, Diyarbakır’da Cumartesi ve Pazar günü 43, Şanlıurfa’da Cumartesi günü 44, Siirt ‘te Pazar günü 41, Mardin’de Cumartesi-Pazar günleri 40, Batman’da Pazar günü 43 ve Şırnak’ta Pazar günü 37 derece civarında olması beklenmektedir. Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı güneş çarpması ve diğer sağlık problemleri vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle saat 10-16 saatleri arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195