Title of a News Article

Çatışmalar sona erince okullar açıldı

 Çatışmalar sona erince okullar açıldı
banner206

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyat ilçesindeki çatışmaların sona ermesiyle birlikte, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki okullar eğitim-öğretime açıldı.

Akçakale ilçesinde geçtiğimiz hafta başında Suriye’nin Telabyat ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Irak Şam İslam Devleti örgütü yanlıları gümrük kapısı hakimiyeti için çatışmış, Özgür Suriye Ordusu, Telabyat Gümrük Kapısı'nı Irak Şam İslam Devleti örgütüne terk etmek zorunda kalmıştı. Sınırdaki çatışmaların sona ermesiyle birlikte Akçakale'deki okullar eğitim ve öğretime açılırken, sınıra sıfır noktadaki Cumhuriyet İlköğretim Okulu ise kapalı kaldı. Bu okuldaki öğrenciler, Süleyman Şah İlköğretim Okulu’na yönlendirildi.

Velilerden Fatih Kartal, “Normalde iki çocuğum Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda okuyor. Savaş nedeniyle kapalı olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Süleyman Şah İlköğretim Okulu’na geldi. Sıfır noktada olmasından dolayı emniyet gerekçesiyle böyle bir karar almışlar. Masaj da geldi zaten telefonuma. 'Emniyet gerekçesiyle çocuklarınızı Süleyman Şah İlköğretim Okulu’na götürün' dediler. Ondan dolayı bizler de mağduruz. Esasında evimiz buradan uzak ancak eğitimlerine devam ettirmemiz için çocuklarımızı buraya getirdik. Savaş nedeniyle zaten ilçede de çok sıkıntı var. Sınıra yakın evlere şarapnel parçaları geliyor” dedi.

Öte yandan, ilçede sükunet yaşanırken, zırhlı araçların ise devriye gezdiği gözlemlendi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195