Title of a News Article

Çay, 'Biz Hazırız bekliyoruz'

Çay, 'Biz Hazırız bekliyoruz'
banner206

Şanlıurfa'da, Göbeklitepe Çadır Sarayı işletmecisi Hasan Çay, gündeme dair açıklamalarda bulunarak yakın zamanda eski günlere geri dönüleceğini ve kentte ciddi anlamda turizm patlaması yaşanacağını söyledi.

Bir yıldır dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgını hayatı her alanıyla etkiledi. Deyim yerindeyse çöpe giden bir yılın açığını kapatılması yönündeki beklentiler ne zaman gelecek henüz netlik kazanmasa da, umutlar yitirilmiş değil.

bugün itibariyle başlanan aşılama ile birlikte virüsün etkisini kaybedip kaybetmeyeceği düşüncesi, önümüzdeki kısa bir süre içerisinde belli olacak. Pandemi nedeniyle kısıtlanan sektörlerin başında turizm geliyor. Dünyanın en eski şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa'da, hedef bu yıl büyük. Göbeklitepe gibi en eski tapınağa sahip kentte, buna benzer başka tarihler de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Göbeklitepe'nin ardından Karahantepe'de gün  yüzüne çıktı. 12 bin yıllık geçmişe sahip olan Urfa'da, turizm yönünden beklenti büyük.

İşletmeler Hazır...

Şanlıurfa'da ki turizm işletmeleri hazır kıta şeklinde turizm sezonun açılmasını bekliyor. Vaka sayılarının en aza indiği günleri iple çeken yatırımlardan birisi olan Göbeklitepe Çadır Sarayı sahibi Hasan Çay, kendi arazisi üzerine kurduğu kıl çadırlardan konaklama tesisi ve restorantı ile gün sayıyor. Tarihi Göbeklitepe yolu üzerinden bulunan Çadır Sarayı, hem gidenlerin hem de gelenlerin uğrak noktası haline geldi. Şimdilerde pek kimseler uğramasa da, pandemi sonrası yoğunluğun fazlasıyla yaşanacağı kesin. 

Göbeklitepe Çadır Sarayı İşletmecisi Hasan Çay, kısa bir açıklamada bulunarak şunları söyledi; 

"Allah’ın İzniyle Şanlı Şehrimiz ŞANLIURFA hak ettiği yere gelecektir bu tek başına başarmak mümkün değil ŞANLIURFA’da yaşayan her bireyin desteklerini alarak ancak başarabiliriz...

Bölgeye kazandırdığımız bu yatırımla Urfa'ya gelecek olan misafirlerimizi bekliyoruz. Pandemi süreci herkesi fazlasıyla olumsuz yönde etkiledi. Çalışmalarımız tamam, beklemedeyiz. güzel günler yakındır inşallah."

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195