Title of a News Article

Çelik: Ankara Urfa’nın ayağına geldi

.

Çelik: Ankara Urfa’nın ayağına geldi
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Ankara’nın Urfa’nın ayağına geldiğini belirterek, “Başbakanımız, TBMM Başkanı ve Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa’da en güzel şekilde ağırlayan Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa’ya yaptığı ziyareti Urfastar’a değerlendirdi. Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyasının verilmesinin TBMM tarafından hızlı bir şekilde geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu kanunu jet hızıyla onayladığını vurgulayan Çelik, “Urfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi için Başbakanımız, TBMM Başkanımız ve Bakanlarımız Urfa’ya geldi. 11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl dönümünü coşkuyla kutladık ve Urfa hak ettiği İstiklal Madalyasına da kavuştu” dedi.

 

“Urfa’nın sorunları çözülecek”

Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa’da yapıldığına da vurgu yapan Bakan Çelik, “Bakanlar Kurulu toplantında Urfa ile ilgili bir brifing verdim. Bu toplantıda; Şanlıurfa’nın acil sorunları olan elektrik ve tarımsal sulama ile birlikte sağlık, eğitim ve ekonomi yatırımlarını ağırlıklı olarak ele aldık. Bakanlar Kurulundan bir gün önce de turizm çalıştayı yaparak turizmcilerin sorunlarını dile getirdik. Şanlıurfa, heyecanlı bir günü ve başarılı bir sınavı geride bıraktı, bundan dolayı mutluyuz” dedi.

 

“Başbakanımız talimat verdi”

Çelik, her defasında Ankara’nın Şanlıurfa’ya geleceğini söylediğini dile getirerek, “

“Bakan arkadaşlarım  tek tek Urfa’ya geliyordu acaba bir gün Bakanlar Kurulunu Urfa’da yapmaz mıyız diye düşünüyordum ve bunu da gerçekleştirdik; Ankara dışında ilk kez yıllar sonra Urfa’da Bakanlar Kurulu yapıldı. Çok verimli geçti, Şanlıurfa’ya yatırımların yapılması ve projelerin tamamlanması için Başbakanımız tüm bakan arkadaşlarımıza talimat verdi. Enerjide yaşanan sorunlar tarımsal arazilerin sorunlarına bağlı, ovalar suya kavuşursa enerjide de büyük sıkıntı yaşanmaz.  Ev sahipliğini en güzel şekilde yapan tüm Şanlıurfalı hemşerilerime ve görev alan güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195