Title of a News Article

Çelik gözyaşlarını tutamadı!

.

Çelik gözyaşlarını tutamadı!
banner206

OSMANİYE 'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Şanlıurfa Milletvekli Adayı Faruk Çelik gözyaşlarını tutamadı.

 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Osmaniye, Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliğine, PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Ufku Demirel için Turhal'da cenaze töreni düzenlendi. Şehit uzman çavuş Demirel'in cenazesi Tuhal Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Ray Mahallesi'nde bulunan aile evine götürüldü. Burada helallik alındı. Babası Cemal Demirel ve annesi Leyla Demirel ile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

CENAZE TÖRENİNE 10 BİN KİŞİ KATILDI

Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Şehidin cenazesini burada yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Milletvekilleri Celil Göçer ve Coşkun Çakır, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile askeri ve sivil erkan katıldı.

 

ALEVİ DEDESİ DUASINA BİNLER AMİN DEDİ

Törende Alevi dedesi tarafından dua edilmesinin ardından şehit jandarma uzman çavuş Ufku Demirel için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreni sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin babası Cemal Demirel'in yanında durdu. Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Uzman Çavuş Demirel'in cenazesi askeri bando eşliğinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürülerek, burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

1 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Şehit jandarma uzman çavuş Ufku Demirel'in yaklaşık 1yıl önce göreve başladığı öğrenildi. Demirel'in CHP eski Tokat Milletvekili Fermuz Şahin'in de akrabası olduğu öğrenildi. En son Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği öğrenilen şehit Ufku Demirel’in birliğine kendisine ait 06 NH 805 plakalı otomobili ile dönmek istediği ancak son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle aracını Turhal’da bıraktığı öğrenildi. Babası tarım emeklisi olan şehit Ufku Demirel'in ailenin 2 oğlundan küçüğü olduğu, ağabeyi Ufuk Demirel'in ise özel bir bankada çalıştığı öğrenildi.

 

KILIÇDAROĞLU TÖRENE KATILDI

Şehit cenazesi nedeni ile bugün Tokat'ta yapılması planlanan mitingini iptal eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, törene katılmak üzere özel uçakla Tokat'a geldi. Tokat Havalimanı'nda partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, karayoluyla ilçe merkezine gelerek cenaze törenine katıldı. Şehidin cenazesinin köye götürülmesine kadar ailesinin yanında yer alan ve taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, ardından kısa bir açıklama yaptı.

 

MİLLETİMİZ ARTIK ACILARA TAHAMMÜL EDEMİYOR

Kılıçdaroğlu, "Acılı bir gündeyiz. Bugün Tokat'ta mitingimiz vardı. Şehidimiz nedeniyle mitingimizi iptal ettik. Bu bizim vicdani borcumuz. Allah millete başka acılar vermesin. Anne perişan, baba perişan. Bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Bir an önce barışın ve huzurun bu memlekete gelmesi lazım. Buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim.

 

UMARIM BAŞKA ACILAR YAŞANMAZ

Emin olun, gelen her şehit cenaze haberinin ardından içimizde alevler fışkırıyor. Bu acıları biz de paylaşıyoruz, ama sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Umarım başka acılar olmaz. Bu ülkeye barış ve huzur gelir. Beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayabiliriz. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, Türkiye kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülke. Bütün vatandaşlarımın başı sağolsun. Şehidimiz nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına, dostlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından, Amasya mitingine katılmak üzere Turhal'dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195