Title of a News Article

Çelik, İftar yemeğinde kime mesaj verdi?

Çelik, İftar yemeğinde kime mesaj verdi?
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Haliliye Belediyesi tarafından 5 bin kişiye verilen iftar yemeğine katıldı. Rabia Meydanındaki iftarda konuşan Bakan Çelik, 21. yüzyılın terör yüzyılı olduğunu söyledi.

Kalabalık bir milletvekili grubuyla alana gelen Bakan Çelik, iftarını vatandaşlarla birlikte açtı. Kuran’ı Kerim okunarak başlanan programın açılış konuşmasını Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol yaptı. Demirkol, Ramazan ayında hep birlikte oruç açmanın önemine değindikten sonra ilçede yapılan hizmetlere değindi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında terör ve savaş vurgusu yaptı. 21. yüzyılın teknoloji yüzyılı, huzur yüzyılı olacağının söylendiğini belirten Çelik, tam aksine terör yüzyılı olduğunu belirtti. Bakan Çelik, “11 ayın sultanı Ramazan ayı aslında ruh ve bedenimizin servis bakımına alındığı bir aydır. Nasıl ki bir aracı belli periyotlarla servis bakımına alırsınız Ramazan ayı da insan ruh ve bedeninin bir anlamda servis bakımına alındığı, bir kez daha olayları tahlil etmesi açısından son derece önemli bir aydır. Ramazan ayı kibirliği değil, insana tepeden bakmayı değil, ramazan ayı kabri insanlara öğütler. Tevazu içinde olmamızı öğütler. Ramazan ayı son yolculuğun bir bezden ibaret olduğunu insana hatırlatır. O kadar büyük tavsiyeleri vardır ki ramazan ayının, bize sevgiyi, paylaşmayı hatırlatması da b,r başkadır. Ramazan ayı kulluğun zirveye çıktığı bir aydır” dedi.

Allah’ın huzur bozanları ıslah etmesi temennisinde bulunan Bakan Çelik, Biz bu güzel sofrada bir aradayken maalesef etrafımıza baktığımız zaman şiddetin ve terörün hangi noktaya geldiğini hepimiz görüyoruz. Etrafımızda kan var, kin var. Etrafımızda aç var, açık var. Etrafımızda sefalet var, sefahat var. Etrafımızda komşusu açken tok yatanlar var. Yani 21. yüzyıl sözüm ona teknoloji yüzyılı olacaktı, huzur yüzyılı olacaktı ama tam aksine terör yüzyılı haline geldi ve ağırlıklı olarak İslam aleminde yaşanan olaylar inanın bizi derinden üzmektedir. Bütün Müslümanlar bu mübarek ayda büyük bir üzüntü içerisindedirler. İslam dünyası olarak öncelikle kendimize çekidüzen vermek zorundayız. Kendimize bakmak durumundayız. Nasıl oluyor ki dinimizin adı İslam ve barış anlamına geliyor, barış dini İslam’da ne acıdır ki bütün bu İslam coğrafyasında terör ve savaş, kan ve gözyaşı var. Nende oluyor. Barış dini olan, barış dinine samimi olarak inanan insanların yaşadıkları coğrafyada bu hüzün veren hadiseler neden yaşanıyor bunları bir kez daha düşünmemiz gerekiyor şeklinde konuştu.

Bakan Çelik’in konuşmasının ardından Türkiye Milli Takımı adına katıldığı İsveç’teki Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan Yıldırım Oğuz ve arkadaşlarına madalya verildi. Oğuz’a madalyasını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verdi. Yıldızım Oğuz ise Bakan Çelik’e dünya şampiyonu olduğu müsabakada taktığı eldivenleri hediye etti. Eldivenleri takan Bakan Çelik gazetecilere poz verdi. Bakan Çelik daha sonra ilk Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne geçerek burada il Müdürü Dr. Murat Çakmaklı'dan tarım ile ilgili brifing aldı bazı Köy Muhtarları ile görüştü.

Program sonrası alandan ayrılan Bakan Çelik ile konuşmak isteyen bazı vatandaşlarla korumalar arasında kısa süreli bir arbede yalandı. Arbedeyi araya giren Bakan Çelik önlerken vatandaşları yanına çağıran Bakan Çelik teker teker sorunlarını dinledi. 
Şanlıurfa'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik son olarak Cumhuriyet tesislerinde eski ve yeni teşkilay üyelerinin de içerisinde olduğu kalabalık bir grupla sahur yemeğini yedi. 


Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi tarafından verilen yemege katılan ve  teşkilat üyelerine hitap eden Bakan Çelik, “Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırap herkesi gönülden yaralayan, yüreğimizi kanatan onlarca şehit vermemize neden olan kökü dışarda olan piyon unsurların gerçekten milletimize vermiş olduğu, çektirmiş olduğu bu sıkıntı inşallah sona doğru yaklaşıyor. Burada huzurun ve istikrarın tesisi demek Şanlıurfa’nın yeniden hızlanması demek. Bölgede yeniden yatırımların ve turizmin ayağa kalkması demek. Yeniden istihdam kapılarının açılması demek. Şanlıurfa’da çok büyük değişim oluyor. Bugün bana dediler ki ‘Sayın bakanım şu 5 yıl önce servis otobüsleriyle sanayi bölgesine gidecek orada insanlar kümelenecek. Gerek sanayiden şehre gelirken gerek sanayiden şehre giderken büyük kalabalıklar oluşmaya başlandı’ demeleri hakikaten 5 yıl önce hayal edilmeyecek bir tabloydu ama çok şükür Şanlıurfamız belli bir noktaya geldi. İnşallah bu huzur ortamıyla bu şer odaklarının ülkenin doğu, batı, Kürt, Türk derdi olmayan, ülkenin kalkınması ve ülkenin ilerlemesini görünce takoz olanlara karşı Allah’ın izniyle hem güvenlik güçlerimiz hem sosyal politikalarımız galip gelince göreceksiniz ki buralara bir başka olacak. Nasıl başka oluyor? 5-6 yıldır sizlere söylüyorum. Şanlıurfa Türkiye’nin lokomotif ili haline gelecek" dedi.

Yemeğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra, Vali Vekili Uğur Sezer, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin, Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il Genel eski Başkanı Mustafa Yavuz, iş -kur il Müdürü Nejdet Karasevda, Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş ,Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ile binlerce vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 02:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195