Title of a News Article

Çelik iş adamlarına çağrıda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti’ye destek vermek amacıyla İstanbul’dan kente gelen Şanlıurfalı iş adamları ile bir araya geldi. İş adamlarını yanına alarak Organize Sanayi Bölgesini de gezdiren Bakan Çelik, “Şanlıurfa’ya yatırım yapın” çağrısında bulundu.  

Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına katılan Bakan Çelik, AK Parti eski Milletvekili Faruk Çelik’in girişimleri ile AK Parti’ye destek vermek üzere İstanbul’dan gelen ve aralarında Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Güneş, Şevket Küçük ve İstanbul Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Eyüp Göncü’nün de yer aldığı iş adamlarını kahvaltıda ağırladı.  Otel El Ruha’da düzenlenen kahvaltının ardından bir konuşma yapan Bakan Çelik, Şanlıurfa’nın ülke geleceği için çok önemli kentler arasında bulunduğunu belirterek, “Şanlıurfa kadim bir şehir, önemli bir şehir. Ülkenin geleceğinde gerçekten önemli, özellikle ekonomik ve sosyal anlamda rol üstlenebilecek olan bir şehir. Sizler, burada doğmuş, belki çocukluğunu geçirdiniz, anılarınız oldu ve daha sonra aş için, iş için Türkiye’nin çeşitli yerlerine gittiniz., Şanlıurfa’dan uzak kaldınız, belli periyotlarla tekrar bu kenti ziyaret ediyorsunuz. Tabi bendeniz 3 yıldır, Şanlıurfa’da milletvekili olarak, ve hasbel kader bakan olarak, sizin doğduğunuz bu güzel şehrinize hizmetle görevlendirildim. Doğrusu gece, gündüz demeden, milletvekili arkadaşlarımıza kadar birlik, bütünlük oluşturarak, yoğun bir çalışma içerisine girdik. Ve çok şükür Şanlıurfa’da hayal ettiğimiz ve hayallerimizi gerçekleştirme konusunda ciddi bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

 

“Dağınıklıktan kurtardık”

Kendisinin Şanlıurfa’ya ilk dönemlerde çok şaşırdığını da belirten Bakan Çelik, kenti dağınık yapısından kurtardıklarını kaydetti. Çelik, Şanlıurfa’yı bugünkü durumuna nasıl taşıdıklarını ise şöyle anlattı:

 “Şanlıurfa geldiğimizde, gördüğümüzde, bu potansiyel nasıl böyle üzeri küllendirilerek, tutulmuş, saklanmış diye hayret ettiğimiz bir ildi. Siyasetteki dağınıklık, parti ayrımı gözetmeksizin ortadaki dağınıklık, başka bir sorun ortaya çıkarmış. Ve beklenen genç nüfusa hitap edecek bir Şanlıurfa oluşumunun çok kolay olmadığı tespitleriyle yola koyulduk. Bugün geldiğimiz noktada, 2.5 yıl içerisinde buraya geleceğimizi biz de düşünmemiştik. Çalışınca, birlik beraberlik olunca, kısa orta ve uzun vade hedefler ortaya konulunca başarı kendiliğinden geliyor. Ama plansızlık, dağınıklık, tabi ki de başarıyı getirmeyecek. Şanlıurfa çok şükür, bu dağınıklıklardan kanımca kurtuldu ve şimdi hedefi belli bir olarak çalışmalarını sürdürüyor” diye ifade etti.

 

“Yüz Binlerce genç iş bulacak”

Şanlıurfa’daki potansiyelin Gaziantep’ten geri kalanı olmadığını belirten Çelik, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kent merkezine, büyük ilçelere ihtisas veya organize sanayi bölgeleri, tüm ilçelere ise küçük sanayi sitelerinin yapımı için harekete geçtiklerini ifade etti. Sanayi yatırımlarının tamamlanmasının ardından yüz binlerce kişinin buralarda iş imkanı bulacağını vurgulayan Çelik, “Seçim döneminde olduğumuz için söylüyorum, ‘en çok propagandayı da, çalışmayı da’, servis minibüslerine inilen ve binilen yerlerde işçi kardeşlerimizle buluşarak, tokalaşarak, broşür dağıtarak yaptığımız, şehirlerden geliyoruz, geliyorsunuz. Şanlıurfa bundan mahrum tabi. En son akla gelen bir durum. Şimdi çok şükür,  organize sanayi bölgemizde 10 bine yakın gencimizin mesleki eğitimi aldıktan sonra çalışmaya başladığını görüyoruz. Önümüzde çizdiğimiz hedefler doğrultusunda binlerce yüz binlerce genç,  genç neslimiz işini aşını Şanlıurfa’da bulacak” dedi.

 

 “Yatırımlar dışarı kaymış”

Çelik, Şanlıurfa’ya devlet olarak ciddi yatırımların yapıldığını hatırlatarak Şanlıurfalı işadamlarının da bölge ekonomisine katkı sağlamada öncülük etmesi konusunda çağrıda bulundu. Tarım anlamında ciddi destekler alan Şanlıurfalı’nın bugüne kadar bu parayı ya benzin istasyonunda yada il dışında yatırım yaptığını ifade eten Çelik, “Şanlıurfalı 600 milyon, eski rakamla kat trilyona yakın tarımdan destek alıyor. Şanlıurfalı bunu bugüne kadar, benzin istasyonu alarak, İstanbul’da dükkan alarak, diğer batı şehirlerinde yatırım yaparak, değerlendirmiş. Bu o günün şartlarında belki doğruydu. Geleceğin Şanlıufrası’nda bu bakış açısının yani burada oluşan sermayenin burada birlikteliklere dönüşmesi, burada yatırımlara dönüşmesi,  konusunda çalışma yapmamız gerekiyor. Burada da öncülüğü yine, şuanda ticari ve sanayi anlamda belli faaliyetler yapmakta olan, bu topraklarda doğan sizlerin öncülük yapmasında çok fayda yarar görüyorum. Şehri turistik, sılayi rahim amaçlı bir ziyaretten ziyade ‘bu doğduğum şehre ne verebilirim’ anlayışını, heyecanını hepimizin duyması gerekir” diye konuştu. Ülke ihracatı anlamında da Şanlıurfa’nın çok önemli bir lokomotif olacağını da değinen Çelik, “Burası hakikaten muazzam bir şehir, mükemmel bir şehir. Türkiye’nin gelecekteki ihracat hedeflerinin, kıracağı rekorlarının ateşleneceği bir şehir. Ülkenin geleceği açısından, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği açısından, eğer bir nebze katkısı olacaksa Şanlıurfa’nın, bizim de tuzumuz, biberimiz olacaksa, bundan hiçbir zaman sakınmayız. Her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduk, bundan sonra da hazır olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 “Siyasi istikrar önemli”

  Çelik, Türkiye’ye siyasi istikrarsızlığın çok şeyler kaybettirdiğini ifade ederek, yerel seçimlerin de istikrarın sürmesi anlamında çok önemli olduğunu ifade etti. Çelik, şöyle devam etti:

 “Türkiye’de gerçekten siyasi istikrar, gerçekten çok önem arz ediyor. Parçalı siyasetin Türkiye’ye neler kaybettirdiğini, söyleriz hep. 1990’lı yıllar, 1970li yıllar, 1980’li yılların yarısı kayıp yıllar. Kayıp, kayıp, kayıp. Ama sayabildiğimiz, kazanımlı yıllara baktığımız zaman, 1950-1960 yılları arası,  1965-1970 arası, 1984-1990 arası ve 2002’den sonraki yıllar. Uzun yıllar kaybetmiş bir Türkiye, uğraşmaması gereken işlerle uğraşmış bir Türkiye. Az bir bölümü de çeyrek dönemi de istikrar sayesinde başarılara taşımış olan bir ülke. Şimdi Türkiye, yalnız siyasetteki istikrarla kalmadı, bunun yansıması ekonomiye oldu. Ekonomide çok ciddi kazanımlar elde edildi. Bunu neticesinde de sosyal hayata yansımaları oluyor. Onun için önümüzdeki dönem, özellikle Şanlıurfa açısından, ayrı bir önem arz ediyor. Şanlıurfa ileriye doğru kanalize olmuş, ufku açık bir şehir. Şanlıurfa’yı yerinde saydırmak, geriye döndürmek, sosyal çalkantılara itme gibi bir lüksümüzün olmadığını ben açıkça söylüyorum.”

Çelik konuşmasının sonunda yine Şanlıurfalı tüccar ve sanayicilere çağrıda bulundu. Çelik,

Bütün bu birikimleriniz, tecrübeleriniz son derece önemli. Büyükşehirlerde yaşıyorsunuz. Oradaki örnekleri buraya taşıma konusunda, belli periyotlarla Şanlıurfa’da bir araya geliriz, sıla gecemizi yaparız, çiğ köftemizi yeriz. Ama mutlaka bu buluşmalardan bir şey ortaya çıkması gerekiyor. Bunun verime dönüşmesi, Şanlıurfa’ya katma değere dönüşmesi gerekiyor. Bu konuda, bize düşen ne hizmet varsa, biz hazırız. Biz emrinizdeyiz. Sizler de, bu toprakların çocukları, beyefendileri olarak, aynı heyecanı duyduğunuzun inancı içerisindeyim” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İş adamları ile OSB’yi gezdi

  Bakan Çelik kahvaltının ardından ise işadamlarını kentteki Organize Sanayi bölgelerini gezdirdi. İşadamları ile birlikte çağrılan otobüse binen Bakan Çelik, yol boyunca işadamları ile güzergah üzerindeki yatırım ve değişiklikleri anlattı. İşadamlarına sanayi bölgesinin önceki hali ile şimdiki hali arasındaki farkı da soran Çelik, işadamları ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195