Title of a News Article

Çelik: O çukur ibretlik kalmalı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da 15 tonluk bombanın patlatılmasıyla aynı aileden 15 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, patlama sonrası meydana gelen çukurun ibretlik olarak açık kalması gerektiğini savundu.

 

Çelik: Şehit hakkını bize helal etsin

Nusabiy’de şehit olan Sedat Sağır’ın hakkını kendilerine helal etmesi temennisinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Değerli babaları Mehmet beyle ve aile birlikte olduk, taziyelerimizi ilettik. Metanetlerine, bu ülkeye bağlılıklarına, bu ülkenin birliğine, beraberliğine en üst düzey güç vermelerinden dolayı kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Milletimizin, memleketimizin, Doğudan Batıya, Güneyden Kuzeye her bir tarafında ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik, beraberlik istikametinde herkesin kalbi çarpıyor. Ben tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum ve tabi ki zor günler bu günler. Geçmişte de zor günlerimiz oldu, millet en üst düzeyde fedakârlığını ortaya koydu. İnşallah bu dayanışma ile bu şer odaklarının ülkemizden temizlenmemesi hususunda elimizden gelen neyse bu dayanışma ile çözeceğimizin inancı içerisindeyim. Tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, hakkını o bize helal etsin temennisinde bulunuyorum. Çünkü o her şeyini bu vatan için verdi bizde ailenin yanındayız devlet olarak, millet olarak yanındayız ve Allah başka acılarda göstermesin temennisinde bulunuyoruz.” Dedi.

 

Çelik: Her gün maskeleri düşüyor

Terör örgütünün her gün maskesinin düştüğünün altını çizen Bakan Çelik, “Şimdi şunu ifade edeyim bu hain güçlerin, şer odakların piyonu örgüt askerimizi, polisimizi şehit ediyor ve ibretliktir. Bakın medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor. Bunu ele almıyor, başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz ama geldi orada Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla, büyüğüyle, küçüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. Yani o çukuru görüyorsunuz yani aslında o çukurun kapatılmaması gerekiyor. İbret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor, böyle bir vahşeti yapan örgütün bu milletin hakkıyla, hukukuyla bir alakası yok, bu milletin öteden beri zehir zemberek düşmanıdır ve Allah’ın izniyle de bunların hakkından geleceğiz. Her gün maskeleri düşüyor, her gün bir şekilde maskeleri düşüyor gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ne Kürt diyor, ne Arap diyor, ne Zaza diyor, ne Türk diyor, içlerini düşmanlık kaplamış ve düşmanca bir şekilde milletimizin üzerine gelmeye devam ediyorlar, gerektiği cevabı alıyorlar, gerektiği cevabı almaya devam edecekler. Tarihte destanlar yazmış olan bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon dayanışma içerisinde şuanda olduğumuz gibi onların üstesinden geleceğiz inşallah.” Diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195