Title of a News Article

Çelik’ten Rus diplomata anlamlı mesaj

.

Çelik’ten Rus diplomata anlamlı mesaj
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler’in Rus kökenli diplomatına “Biliyorsunuz, dünya Suriyelileri yalnız bombalamakla meşgulken, Türkiye 3 milyon Suriyeliye kapılarını açtı, onlarla ekmeğini paylaştı” dedi.

Bakan Faruk Çelik, bugün, bakanlığında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Bölge Temsilcisi Vladimir Rakhmanin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

BM Temsilcisinin Rus kökenli olması, Suriye ile yaşanan kriz nedeniyle toplantının önemini daha da artırdı.

Heyete başkanlık eden FAO Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin, SSCB döneminden beri Rusya’da devletin birçok kademesinde yer almış bir diplomattı.

Moskova Devlet Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Vladimir Rakhmanin, 1980 yılında girdiği SSCB Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak çeşitli görevlerde bulundu.

İşte bu görevlerinden bazıları:

1998-2000      Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

2000-2002       Rusya Devlet Başkanı Protokol Şefi

2002-2006       Rusya’nın İrlanda Büyükelçisi

2008-2014      Enerji Şartı Genel Sekreter Yardımcısı

Bakan Çelik ile BM heyeti arasındaki görüşme ağırlıklı olarak tarım ve gıda konuları üzerine gerçekleşti.

Konuşmasının bir yerinde sözü Suriye’de yaşanan trajediye getiren Çelik, eski SSCB’li diplomata oldukça sert bir mesaj verdi.

Çelik, “Biliyorsunuz, dünya Suriyelilere kapılarını kapatırken, yalnız bombalamakla meşgulken, Türkiye 3 milyon Suriyeliye kapılarını açmış ve onlarla ekmeğini paylaşmıştır” diye konuştu.

Bakan Çelik’in bu çıkışına Rus diplomat sessiz kaldı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in “siz bombalamakla meşgul” çıkışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanına yönelik “siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” şeklindeki Davos tepkisini akıllara getirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195