Title of a News Article

Cevheri'den Urfalıları sevindirecek talepler...

.

Cevheri'den Urfalıları sevindirecek talepler...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Başbakan Binali Yıldırım’a Şanlıurfa’da yaşanan sorunları anlatarak çözüm bulunmasını istedi. Şanlıurfa’daki elektrik sorununu da dile getiren Cevheri, “Elektrik altyapısının çok zayıf olması nedeni ile Şanlıurfa’nın beklide terörden sonra en büyük problemi elektrik kesintileri ve elektrik talebinin karşılanamayışıdır. Sağlıklı bir elektrik hizmetinin sunulabilmesi için elektrik altyapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen bölge milletvekilleir toplantısına Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de katıldı. Toplantıda söz hakkı alan Milletvekili Cevheri, GAP Bölgesinin ve İlimizin sorunları konusunda görüşlerini dile getirdi. Şanlıurfa’daki elektrik sorununa değinen Cevheri, “Elektrik altyapısının çok zayıf olması nedeni ile Şanlıurfa’nın beklide terörden sonra en büyük problemi elektrik kesintileri ve elektrik talebinin karşılanamayışıdır. Elektrik altyapı sorunları yanında üstyapı, abonelik, fiyatlandırma ve yetkili şirketin katı uygulamaları sıkıntıları artırmaktadır. Özellikle tarımsal sulamada elektrik kesintilerinden dolayı çiftçilerimiz çok mağdur olmaktadır. Sağlıklı bir elektrik hizmetinin sunulabilmesi için elektrik altyapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Urfa’dan Kıbrıs’a uçak seferi başlatılsın”

Milletvekili Cevheri, Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a uçak seferi başlatılması gerektiğini de kaydederek, “(Şanlıurfa Havaalanından Kıbrıs’a uçak kaldırılması) İlimizden Kıbrıs’a giderek okuyan yaklaşık 15.000 civarında öğrenci bulunmaktadır.  Bu öğrenciler sayesinde Kıbrıs küçük bir Şanlıurfa olma yolunda ilerlerken, bu gençlerimiz ulaşım noktasında Kıbrıs’a gidebilmek için önce Adana’ya gitmek zorunda kalmaktadır. Bu aynı zamanda öğrencilerimize büyük bir maliyet yüklemektedir. Şanlıurfa ile Lefkoşa arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlaması müjdesi, gençlerimiz ve ailelerin büyük bir beklentisidir. Öğrencilerimizin bu mağduriyetinin giderilebilmesi gerekmektedir. Bunun için talebimiz Şanlıurfa’dan Lefkoşa’ya uçak seferlerinin başlatılmasıdır” ifade etti.

 

“Uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı arttı”

“(Sınır Güvenliği) Özellikle Kobani olaylarının başlamasından sonra Şanlıurfa-Suriye sınırında ciddi bir güvenlik zafiyeti oluşmuş; uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı artmıştır” diyen Cevheri, konuşmasında şunları kaydetti;

“Şuanda alınan tedbirlerle sınır geçişleri kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Bu vesile ile sınır güvenliğini artıracak tel örgü ve duvarın yapımı süratle tamamlanmalı ve mutlaka aydınlatılmalıdır. Çünkü Kobani hadisesinden sonra ilimizde uyuşturucu kullanımı önemli bir sorun olmuştur.

(Eğitim) Şanlıurfa’da ortaöğretimde 614.000 öğrencimiz ve 56.000 misafir (Suriye’li) öğrencimiz bulunmaktadır. Yine bunların haricinde 75.000 civarında Suriyeli öğrenci eğitim kapsamı dışında kalmıştır. Tüm misafir öğrencilerin Türkçe başta olmak üzere, Türk milli eğitim müfredatına göre eğitim verilmesi gerekmektedir. İleride bu insanların kendi vatanlarına dönmeleri halinde, daha iyi ve kaliteli iletişim kurmamıza, sanayiden ticarete kadar her alanda, birlikteliğimizi sürdürmemizi sağlayacaktır. Bu kardeşliğimizi pekiştirecek ve artıracak,hem kültür birliktelimizi sağlayacak ve hem de 2 ülke arasında özellikle sınır ticaretini artıracaktır.

 

TOKİ isteği

 (TOKİ) 1.930 bin il nüfusu ve 500 bin Suriyeli mülteci nüfusu ile yaklaşık 2,5 milyonluk nüfusu ile mega kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Şanlıurfa aynı zamanda Türkiye’de nüfus artışı en yüksek il olup, huzur kenti olmasından dolayı ciddi bir göç almaktadır. Bundan dolayı, konut ihtiyacı çok fazla olup, kiralarda çevre illere göre daha yüksektir. Bundan dolayı, özellikle dar gelirli ailelilere yönelik TOKİ vasıtası ile konut üretilmesi gerekmektedir.

(Sulama Projeleri) Şanlıurfa GAP’ın merkezinde olması ve bereketli topraklara sahip olması nedeni ile önemli bir tarım potansiyeline sahiptir. Şuanda Şanlıurfa’da sulanabilir arazilerin ancak %28’i kamu eliyle sulanabilmektedir. Sulanmayan arazilerin sulamaya açılması ile hem atıl duran alanlar değerlendirilecek, hemde işsizliği azaltma noktasında ciddi bir adım atılacaktır.  Aynı zamanda Şanlıurfa’da çok ciddi bir genç nüfusa sahip olup,işsizlik oranı %17’lerde seyretmektedir. Hem işsizliği azaltma ve hemde mevsimlik tarım işçiliğinden dolayı dışarı çalışmaya giden nüfus Şanlıurfa’da kalacaktır.

(Kırsal Altyapı) Büyükşehir yasasından sonra kırsalda bulunan köylerimiz mahalle statüsüne getirilmiş ve bu mahallerimizde her türlü hizmetin götürülmesi gerekmektedir. Hizmette eşitlik ve adaletin sağlanması içinde elzemdir. Şanlıurfa 19.451 km2 yüzölçümü, 13 ilçesi, mezralar hariç 1160 köy ile hala çok önemli bir kırsal potansiyele sahiptir. Dolayısıyla bütün bu kırsal mahalleler eğitimden, sağlığa, içme suyundan, yol ve kanalizasyona kadar bütün bu hizmetlerin götürülmesi gerekmektedir. Bundan dolayı gerek kırsal nüfusun yerinde tutma ve gerekse insanımıza kaliteli bir yaşama çevresi sunma açısından yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, 500 binin üzerinde ki Suriyeli nüfus da, belediyelere her yönden önemli bir yük getirmektedir. Kırsal altyapı ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mali yönden belediyelerin güçlendirilmesi gerekmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 09:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilhan
Ilhan - 7 yıl Önce

Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142