Title of a News Article

Ceylanpınar pilot bölge seçildi

.

 Ceylanpınar pilot bölge seçildi
banner206

Ceylanpınar Belediye başkanlığı tarafından  yaşlı ve hastalara yönelik çalışma başlattı. Yaşlı hasta ve hasta bakıcılığı ile ilgili başlatılan çalışmada Ceylanpınar pilot bölge olarak belirlenirken, hasta bakıcı yetiştirme ve eğitim projesi yakın tarihte hayata geçmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili başlatılan çalışmada sağlıklı toplum derneği yönetim kurulu başkanı Serpil Keskin, Ceylanpınar Belediyesine ziyarette bulundu.

Uluslar arası bir çok vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeliliğini yapan Keskin, Palyatif bakımı konusunda Türkiye’de öncülük eden sivil toplum kuruluşlarının başında yer almaktadır.

Ceylanpınar Belediye Başkanlık binasında, Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatı ile yapılan toplantıda hazır bulunan Ceylanpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ARGE Proje Hibe ve Destekleme Birimi ve Başkan Danışmanları, Sosyal belediyecilikte gelinen nokta ve yapılması gerekenler konusunda bir çok şey masaya yatırılıp görüşüldü. 

Uluslar arası yaşlı ve hasta bakımı Türkiye Y.K.B uyum projesini anlatan Serpil Keskin, ‘’Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan uluslar arası standartlarda öğretimde edilecek olan yaşlı hasta ve hasta bakıcı yetiştirme ve eğitim projesi imzalanarak Şanlıurfa özelinde’de Ceylanpınar pilot bölge olarak seçilmiştir.Bu Bağlamda Ceylanpınar Belediyesi ile imzalanacak bir protokol ile uluslararası geçerlilik akredite, uluslararası meslek standardı gibi konularda net bir yapıyı ortaya koyacaktır’’dedi.

Ceylanpınar Belediye yetkililerinin toplanda da yapılan değerlendirmede ise, Yaşlı hasta ve hasta bakıcılığının profesyonel anlamda yapılması gerektiğini sosyal devlet anlayışı içerisinde bunun zorunda olduğunu bizler sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde sayın Belediye başkanımızın öncülüğünde bu işe sahip çıkacağımızı önümüzdeki günlerde imzalayacağımız bir protokol ile uluslar arası geçerliliği olan uluslar arası meslek standartlarına sahip bu belgeyi pilot bölge seçilen Ceylanpınar’ımızda ilk defa burada vereceğiz. Bu bağlamda bu belgeye hak kazanan kardeşlerimiz yaklaşık 2000 tl maaş ile bu hizmeti daha profesyonel ve daha iyi şartlarda sunmuş olacaklar. İş garantisi bu kurslarımız önümüzdeki günlerde start verilecektir.

Böylelikle evde bakım ücretinin bu bağlamda yeniden yapılandırılacağı bu konuda evde bakımın uygun hale gelmesi için gerekli yasanın düzenlemelerinin meclis gündeminde olduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195