Title of a News Article

Ceylanpınar sınırında patlama!

Ceylanpınar sınırında patlama!
banner206

 ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan PKK'nın uzantısı PYD kontrolündeki Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde öğle saatlerinde 2 patlama meydana geldi.

Daha önce sınırı aşan mermiler ile 5 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı Ceylanpınar'ın karşısında bulunan ve uzun süredir sessizliğin hakim olduğu PYD kontrolündeki Rasulayn'da öğle saatlerinde peş peşe 2 patlama meydana geldi. Ceylanpınar'da tedirginlik ve korkuya yol açan patlamada ilçedeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırılırken, Rasulayn'dan yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

 

SALDIRIYI IŞİD DÜZENLEDİ İDDİASI

Patlamanın bomba yüklü 2 aracın infilak ettirildiği ve saldırıyı El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Ölenlerin olduğu ileri sürülen bomba yüklü araçların patlatılmasının ardından yaralanan 2'si kadın 1'i çocuk 3 kişi ise yakınları tarafından araçlarla sınır hattına getirildi. Buradan ambulanslara alınan yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açan gelişme sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri zırhlı araçlarla sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195