Title of a News Article

Ceylanpınar’a 6 yeni taziye evi yapılacak

Ceylanpınar’a 6 yeni taziye evi yapılacak
banner206

Ceylanpınar’da günden güne ihtiyaç haline gelen taziye evlerine 6 tane daha ekleniyor. Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçenin değişik mahallelerine yapılacak yeni taziye evleri ihtiyacı karşılayacak.

Yapılacak olan taziye evlerinin yer tespitinin devam edildiğini, 15 yılda ilçeye 5 taziye evi yapıldığını, fakat belediye olarak bir seferden 6 yeni taziye evi temelini atacaklarını belirten Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla “Ceylanpınar’da her geçen gün nüfusun artmasıyla birlikte taziye evleri de bir ihtiyaç haline geldi. Bizler de elimizdeki imkânlarla mevcut 5 taziye evine ek olarak 6 tane yapacağız. Bizler acıyı ve mutluluğu paylaşan insanlarız. Bizler ‘Kişi sevdiğiyle beraberdir’ Hadisi Şerif’ine bağlı kalan, Allah’a kulluk vazifesini yerine getiren, yaradılanı yaratandan ötürü seven insanlarız. Ayrım yapmadan, ayırmadan, kaynaştırarak, birlik ve beraberliği koruyarak hizmet etme gayretindeyiz’’ ifadelerine yer verdi.

Her bir taziye evinin yaklaşık 500 kişilik kapasiteye sahip olacağını ifade eden Atilla "Örf ve adetlerin yaşatılmasına ve vatandaşların sosyal gereksinimlerinin karşılanmasına önem veriyoruz. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, kendilerine yardımcı olmak ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları ortamda kabul etmeleri amacıyla en kısa zamanda 6 yeni taziye evini hizmete başlatacağız’’ dedi.

Gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında taziye evlerinin oldukça önemli mekânlar haline geldiğini belirten vatandaşlar “Taziye evlerinde misafirlerimizi daha iyi şartlarda ağırlıyoruz. Mevcut taziye evleri artık yetmiyor. Yenilerinin yapılacak olması bizleri yürekten sevindiriyor. Başta Belediye Başkanı Atilla’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz’’ diye söylediler.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195