Title of a News Article

Ceylanpınar’da sıcak gelişme

.

Ceylanpınar’da sıcak gelişme
banner206

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine giderek Suriye sınırda yapımı devam eden güvenlik duvarında incelemede bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine giderek Suriye sınırda yapımı devam eden güvenlik duvarında incelemede bulunarak askeri yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ceylanpınar ilçesinde ilk önce 1. Hudut Piyade Bölük Komutanlığını ziyaret eden Yılmaz, askeri yetkililerden sınır hattı ve örülen duvar hakkında bilgi aldı. Daha sonra sınırın sıfır noktasına giderek Ateşoğlu Hudut Karakolu’nun karşısında yapımına devam edilen güvenlik duvarını yerinde inceleyen Bakan Yılmaz, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, “ Biz bu tarafta can verdik, mal verdik. Dolayısıyla sıkıntıya uğradık. İşte vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için sınır güvenliğini arttırma yolunda karar aldık. Bu yaptığımız beton duvar da sınır güvenliğini sağlamanın bir aşaması. Bunun daha ileriki a<şamalarında hem dikenli tellerle, hem kameralarla, hem insansız hava araçlarıyla, hem radarlarla, hem de balonlarla desteklenecek. Bu bitmeyen bir mimaridir. Teknoloji devam ettikçe güvenlik sistemlerini de artıracağız” dedi.

 

PYD’NİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU GERÇEĞİNİ KİMSE İNKAR EDEMEZ

PYD’nin bir terör örgütü olduğunu yenileyen Yılmaz, “ Bu bir gerçekki PYD bir terör örgütüdür. Kim ne derse desin. Birisi güneş yok dese güneş yok olur mu? Güneş balçıkla örtülemez. En yakın kim bulur bunu en yakın biz biliriz. Neden, çünkü karşı tarafta ne olduğunu biliyoruz, vatandaşımız biliyor ve iç içe yaşıyoruz. Bu coğrafyadaki insanın, gurubun ruhunu en iyi hangi ülke bilir deseler bunu en iyi Türkiye bilir. Dolayısıyla eğer dışarıdaki insanlar sağlıklı bir karara varmak istiyorlarsa bu konuda Türkiye’nin fikirlerine itibar ederlerse yanılmamış olurlar. Aksisi kendi yanılgılarını bir kez daha arttırır” dedi.

 

OBAMA’NIN SÖZLERİ ABD’NİN GENEL BİR BAKIŞI DEĞİL

ABD Başkanı Obama’nın PYD hakkında söylediği PYD’nin Kuzey Suriye’de ilerleyişinin kaygı verici olduğu yönündeki sözlerini de değerlendiren Yılmaz, Obama’nın sözlerinin ABD’nin genel bir bakışı olmadığını ve sadece bir konuya yönelik bakış açısı olduğunu belirtti.

ABD’nin Suriye’deki her olayda farklı bir bakışı olduğunu söyleyen İsmet Yılmaz, “Farklı bir şekilde bakışları var. Bundan önce bizim Dışişleri Bakanlığımızın Kerry’nin de güvenilir olmadığı yönünde bir açıklaması var. Bu demek değildir ki bu yüzde yüz güvenilir değil. Belli bir konjonktürel durumda o yapıyı kullanma düşünülüyor. Dolayısıyla biz de diyoruz ki bu bölgenin insanı Rusya’nın maşası olmamalı. Bu bölgenin insanları üçüncü ülkelerin de maşası olmamalı. Bunun için ne yapmak lazım. Biz daha önce PYD’ye şunu söyledik, teröre başvurma, terör örgütüyle bağlantın olmasın. Demokratik taleplerde buluna halkın yanında ve rejimle işbirliği yapma. Biz doğruyu önerdik. Diğer ise Amerika’nın genel bir bakışı değil sadece bir olaya yönelik farklı bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sınırdaki incelemelerinin ardından Ceylanpınar ilçesinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142