Title of a News Article

Ceylanpınar'dan Kobaniye Birlik Mesajları

Ceylanpınar ilçesine gelerek burada ilçe esnafları başta olmak üzere köy ve Ceylanpınar Belediyesini ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Doç. Dr. Abdülkerim Gök çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ceylanpınar'dan Kobaniye Birlik Mesajları
banner206

Ceylanpınar Belediyesini ziyaret eden Milletvekili Gök, Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Güntekin ile birlikte ilçeye bağlı göçerlerin tapu ve arazi sorunu konuşuldu.

Bölgemizde önemli hadiseler cereyan ettiğini dile getiren Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdülkerim Gök, kobani’de insanlık dışı yaşanan olaylara dikkat çekerek, devletin ana olma baba olma şefkatinin çerçevesinde kucağımızı açtık evlerimizde ağırlamak doğrultusunda  onları şuanda suruç’ta barındırıyoruz. Ceylanpınar Belediyesi anonslarıyla bizzat kendilerinin başlatmış olduğu önemli katkı sundukları bir yardım kampanyası başlattılar. İlçe teşkilatı başkanlarına ve Ceylanpınar halkına ben bizzat yürekten teşekkür ediyorum.  Zulme kim uğramışsa dini dili rengi ırkı gözetmeksizin ve sorgulamaksızın biz zulme uğrayanların yanında, zulüm yapanların karşısındayız. Aslında bu yardım kampanyasının vermek istediği mesaj budur Ceylanpınar’dan özellikle bunu ifade etmek istiyoruz dedi.

Belediye Başkanıyla meclis üyeleriyle bir durum değerlendirmesi yaptığını dile getiren Milletvekili Gök, Pazar günü saat 13:00’te Ceylanpınar Belediyesine ait olan Royal Aqua parkta tarihi bir hadisenin kura çekimini yapacağız. Hep not alındı hep yazıldı hep çizildi ama geldiğimiz nokta rabbim bizlere bir şeyi nasip etti. 2011 yılında milletvekili olduğumuz günde Ceylanpınar halkına dedik ki, tapu sorununu çözeceğiz. Hamdolsun çözdük önümüzdeki günlerde Belediye Başkanımız arkadaşlarıyla beraber komisyonlarıyla inşallah  tapularını birkaç ay içerisinde programımızı yaparak teslim edeceğiz dedi.

Yüzyıldır çözülemeyen sorunuyla ilgili son rötuşları yapmaya çalıştığını ifade eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, gelecek hafta ayın 28 de Pazar günü göçer sorunuyla ilgili göçerli kardeşlerimizin hak sahibi olan kardeşlerimizin kurayla arazileri çekilerek arazilerin nerede olacağı ise noter huzurunda yapılacaktır. Kuranın çekileceği alan ise Belediyemize ait Royal Aqua parkında yapılacaktır. Büyük ihtimal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Tarım bakanımızda bu programa katılacaklardır. Tüm hemşerilerimizi bu mutlu güne davet ediyoruz. Hepsinin bulunması bizi şereflendirecek ve onurlandıracaktır. Tören saati ise öğlen saat 13:00’te Royal Aqua Parkta yapılacak. Milletvekilimiz Abdülkerim Gök, vekil olduğu günden bugüne kadar şiddetli bir şekilde mücadele ediyordu. Kendisine Ceylanpınar halkı adına Milletvekili Abdülkerim Gök beyefendiye ve bakanımız Faruk Çelik’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ceylanpınar’ın 3 ana temel sorunu olanlar arasında var olduğunu ifade eden Başkan Atilla, biri göçerlerin sorunu, 50-60 yılı aşkın bir zamandır çözülemeyen ikincisi sorun Ceylanpınar’ın tapu sorunu, üçüncüsü ise ilçenin sınırlarının genişleştirilmesi, TİGEM’den arazi alma konuları bu 3 konuda da Milletvekilimizle, ilçe başkanımızla, Faruk çelik bakanımızla’da toplantı yaptık. Biz belediye olarak üzerimize düşen belge, bilgi hazırlıklarını yapıyoruz.  Kangren olmuş bu sorunu inşallah bu Pazar davula zurnayla göçer sorununu toprağın altına gömeceğiz. Hedefimizde kaldı iki sorun inşallah onu da birlikte Ceylanpınarlı halkla çözeceğiz.

Başkan Atilla Kobani Halkına Yardım Kampanyası Başlatıyor

Kobani’yi unutmadıklarını yardım kampanyası düzenleyeceklerini ve Ceylanpınar halkından destek istediklerini belirten Başkan Atilla, ‘’Kobani’de şuan zulüm yaşanıyor vekilimizin söylediği gibi dini, ırkı ne olursa olsun ben terörizmi lanetliyorum ben kendi adıma. Dün kobani’de evel gün ırak’da Yezidilere yapılan zulmü bile lanetliyorum. Müslüman olmayabilirler ama bizim dinimizde Müslüman olmayanı öldürün kellesini kesin diye bizim İslam dininde yazmıyor. Peygamber efendimiz de böyle bir şey yapmamıştır. Peygamber efendimiz s.a.v savaşlarda esir alınanların elleri biraz sıkı bağlanmış diye  kendi askerlerini İslam askerlerini azarlamış ve özür diletmiş. Böyle bir Peygamberin ümmetiyiz biz, ama burada çocuk demeden kadın demeden yaşlı demeden orta doğuda çok büyük bir zülüm yaşanıyor. Bu zulmü  hepimiz ismi ne olursa olsun bölgemizde çok büyük zulüm yaşanıyor büyük bir terör yaşanıyor ama günü geliyor bunun ismi A oluyor günü geliyor B oluyor günü geliyor C oluyor. Bu teröristleri bu bölgede canlandıran hepimiz biliyoruz, Amerika birleşik devletleri ve Avrupa ülkeleri İslam’ın üzerinde büyük bir fitne fesat var inşallah Allah’ü Teala yardımcı olur. Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın Ak Parti Hükümetinin uygulamış olduğu bu politikalar olmamış olsaydı şuan Türkiye cumhuriyetimizi, bizim ülkemizi de bu bataklığın içine çekmiş olurlardı. Şükürler olsun bu bataklığa bugüne kadar çekmediler,  bugünden sonrada çekmeyecekler’’dedi.

Başkan Atilla ‘’ Zulme Uğrayan Dini, Dili, Irkı Ne Olursa Olsun Yanındayız’’

Belediye Başkanı Atilla ‘’Kobani’deki mazlum halk için de bizlerde Ceylanpınar Belediyesi olarak yardım kampanyası düzenledik, hem kendi adımıza hem de halktan yardımcı olmak bağış yapmak isteyenler Belediyemiz adıyla katkıda buluna bilirler. Kobani’deki şuan mazlum olan zulme uğrayan kardeşlerimize  geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Her zaman ben Ceylanpınar Belediye Başkanı olarak şunu söylüyorum, ben terörizmin ismi ne olursa olsun hepsini lanetliyorum zulme uğrayan dini, dili, ırkı ne olursa olsun bir bardak su bile olsa bir lokma ekmek bile olsa dua ile olsa röportajda olsa mazlumun yanında olacağız zaliminde karşısında olacağız’’dedi.

Ceylanpınar Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Güntekin ise, bugün belediyemizi ve esnaflarımızı bazı taziyelerimizi köylerimizi dolaştık, bu taziyelerden hemen sonra belediyemize gelerek belediye başkanımızla belediye meclis üyelerimizle teşkilatımızla sayın milletvekilimizle oturup çok güzel şeyler konuştuk.  Büyük kangren olan göçerlerin sorunu Allah’ın izni ile Sayın Faruk Çelik, Milletvekili Abdülkerim Gök Allah razı olsun büyük üstadımız Cumhurbaşkanımız ve bakanımız Faruk Çeliğin desteğiyle bu sorunu çözüyoruz. Allah’ın izni ile ayın 28’de inşallah kura çekerek her kez kendi arazisine ve mekanına kavuşacak. Ceylanpınar adına yeni Başbakanımız, ve yeni Cumhurbaşkanımız, ve Milletvekili Abdülkerim Gök beye Seydi Eyyüpoğluna, Bakanımıza, Belediye Başkanımıza ilçe teşkilatına teşekkür ediyorum’’dedi.

Başkan Güntekin ‘’ Zulüm Nerden Gelirse Gelsin, Biz Mazlumun Yanındayız’’

İlçe Başkanı Güntekin’’Üzücü bir olayla 2-3 gündür ülkemizde oluyor Kobani’de Suruç ilçemizde sığınan 150 bin civarında insanlarımıza bu üzücü bir şeydir. Zulüm nerden gelirse gelsin biz mazlumun yanındayız, kobani’ye gerçekleşen saldırıyı lanetliyoruz. Akrabalarımıza bize sığınan insanlar kim olursa olsun ırkı, dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun biz onların yanındayız. Onlara elimizden geldiği kadar destek vereceğiz’’dedi.

  

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195