Title of a News Article

Ceylanpınarlıların bir isteği var!

 Ceylanpınarlıların bir isteği var!
banner206

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan vatandaşlar, satışa çıkarılan hazine arazilerinin tapularının kendilerine ucuz maliyetle verilmesini istiyor. İlçede bulunan ev arazilerinin yüzde 90'ının tapusunun olmadığını belirten vatandaşlar, yıllarca sorun yaşadıklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını söyledi.

Hazine arazilerinin satışa çıkarılmasıyla birlikte ilçede hareketlilik yaşanmaya başladı. Tapu olmadığı için ev ve arazilerini satmakta zorlandıklarını ifade eden Ceylanpınarlıların çoğu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (TİGEM) emekli. Emekli ikramiyesi ile bir ev yaptırdıklarını ancak tapu sorunundan dolayı sorun yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar, "Şimdi bu yaptırdığımız ev için devlet bizden para isterse bu parayı nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyoruz." dedi.

İlçe esnafından Hasan Yıldız, "Evlerimize değerinin üstünde fiyat belirlenmesinden ve işin içine rüşvet, adam kayırmaca girmesinden korkuyoruz. Hem sevinçliyiz hem de korkuyoruz. İnşallah tapu sorunu adaletli bir şekilde kimseyi zor durumda bırakmadan çözülür. Aksi halde kimsenin yüksek fiyatta tapu almaya gücünün yeteceğini sanmıyorum." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195