Title of a News Article

Ceylanpınarlıların elektrik isyanı…

.

Ceylanpınar ilçe kırsalında yaşayan göçerler 4 gündür elektriklerinin kesik olduğunu belirterek yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyorlar.

Yüzlerce ekili alanlarını elektrik olmaması dolayısıyla sulayamadıklarını, on binlerce hayvanlarının susuz kaldığını belirten göçerler Ceylanpınar Belediyesini ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol'a anlattılar. Bayol yaptığı açıklamada, Sufra'da yaşayan göçerlerin 4 gündür DEDAŞ tarafından elektriklerinin kesildiğini belirterek vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Yaşanan sorunun yetkililer tarafından bir an önce çözüleceğine inandığını belirten Bayol, "Bugün yaklaşık 200 göçer kardeşimiz bizleri ziyaret ederek 4 gündür elektrik alamadıklarını belirttiler. Bu kardeşlerimizin ekinleri, yetiştirdikleri hayvanları ve hastaları var. Kendileri çok mağdur durumdalar. Bugün bu mağduriyetlerini dile getirdiler. Biz de bu durumun büyük bir sorun olduğunu, 4 gündür elektrik verilmemesinin büyük bir mağduriyete sebebiyet verdiğini söyledik. Hatta bazı göçer kardeşlerimiz eylem yapacaklarını söyledi. Biz de sorunlarının yetkili kurumlar tarafından çözüleceğini herhangi bir eyleme gerek olmadığını kendilerine telkin ettik. Devlet büyüklerine sesleniyoruz. Lütfen bu kardeşlerimize kulak verelim ve sorunlarını ivedilikle çözelim." diye konuştu.

Sufra Köyünden Mehmet Arslan da, "DEDAŞ 4 günden bu yana elektriklerimizi kesti. Şu anda susuzluktan ölüyoruz. Binlerce insan ve 35 bin hayvan susuzluktan adeta kırılıyor. DEDAŞ'a müracaat ediyoruz, aboneniz yok diyorlar. 60-70 civarında elektrik abonemiz var. Buna rağmen elektrik vermiyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden acil bir yardım bekliyoruz." diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Vatandaş olarak mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Arslan "Bizler her bir tarlamıza 100'er milyar masraf etmişiz. Ben tarlamı sulayamadığımdan dolayı ekinimin biçemezsem benim ne yapmam gerekiyor. Lütfen bir an önce bu sorunumuza bir çözüm bulsunlar." şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195