Title of a News Article

Cezaevleri 50 milyon maske üretti

Cezaevleri 50 milyon maske üretti
banner206
Ülkemizde ceza infaz kurumları 50 milyon maske üretimi yaparak yeni bir rekor kırdı. Adalet Bakanlığı büyesinde bulunan ceza infaz kurumları, pandemi nedeniyle maske üretimine ara vermeden devam ediyor.
Koronavirüs nedeniyle ülkemizde bazı kurum ve kuruluşlar maske üretimine başladı. Maske üreten kurumların başında ise ceza infaz kurumları geliyor. Ceza Tevkifevleri bünyesinde bulunan cezaevlerinde milyonlarca maske üretildi ve üretilmeye devam ediyor. Adalet Bakanlığı resmi web sitesinden yaptığı açıklamaya göre 50 milyon maske üretildiği ve üretimlerin aksamadan devam ettiği açıklandı.

Adalet Bakanlığına bağlı İşyurtları Kurumu, meslek edindirme programları kapsamında tutuklu ve hükümlüleri meslek sahibi yaparak topluma yeniden kazandırmaya devam ediyor.
Ülkemizde İşyurtları Kurumu, koronavirüs salgını döneminde de özellikle sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için maske, tulum, spanç, gözlük ve tonlarca kolonya, dezenfektan ve temizlik malzemesi üretti ve üretmeye de devam ediyor.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEYE ÜRETİMLE DESTEK

CTE'ye bağlı İşyurtları Kurumu, koronavirüsün ülkemizde de görülmesiyle beraber Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla yeni bir üretim planına geçtiği açıklanmıştı. İşyurtları Kurumunun güvenilir ve hijyenik koşulların sağlandığı atölyelerinde insan sağlığına zararlı herhangi bir hammadde kullanmadan; temizlik ve kozmetik ürünleri ile maske, tulum, tek kullanımlık hastane malzemeleri üretimi gerçekleştirdiği açıklandı. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu bu ürünler ülke genelinde birçok yerde hızlı ve ekonomik olarak satışa sunulduğu da biliniyor. İşyurtları Kurumu bünyesinde pandeminin ülkemizde görüldüğü günden bugüne kadar 47 milyon 821 bin 188 adet maske üretildiği, 3 milyon 619 bin 72 adet tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretildiği, 8 milyon 520 bin 485 adet spanç katlama, 1 milyon 244 bin 176 adet gözlük montaj işi gerçekleştirildiği açıklandı. Böylelikle ülke geneli tüm cezaevleri, il sağlık müdürlükleri başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının maske, tulum ve diğer tek kullanımlık ürün ihtiyaçları karşılanmış durumda.

SIFIR ATIK PROJESİNE DESTEK VERİLİYOR

Başarıyla yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında yürüttüğü geri dönüşüm faaliyetleri ve kompost gübre üretimiyle doğa dostu çalışmalarını sürdüren İşyurtları, İzmir'e bağlı Foça’da biyogaz tesisi kurdu. Çevreci olduğu kadar israfın önlenmesi bakımından da önemli bir hizmeti yerine getiren biyogaz tesisinde, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen hayvancılık faaliyetleri sonucunda oluşan hayvansal atıklar biyogaz tesislerinde işlenerek elektrik enerjisine çevriliyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü tesiste ayrıca fermantasyon atıkları organik gübreye dönüştürülerek tarımsal alanlarda kullanılması sağlanıyor. Atıkların değerlendirilmesi ile enerji santrali olarak çalışan biyogaz tesisinde bugüne kadar 489 bin 323 kilovat saat elektrik enerjisi üretildiği biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195