Title of a News Article

CHP Urfa'da oturma eylemi yaptı

CHP Urfa'da oturma eylemi yaptı
banner206
 CHP tarafından 81 ilde ‘OHAL değil, demokrasi istiyoruz’ başlığıyla basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da yapılan açıklamaya CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de katılırken açıklamada, ‘Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir’ denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Türkiye’nin tüm illerinde OHAL ile ilgili açıklama yapıldı. Şanlıurfa’da da Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde yapılan açıklamaya CHP Adana Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in yanı sıra, partililer ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcileri katıldı.

Güvenlik önlemleri altında yapılan açıklamada ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiği ifade edilerek, OHAL’in kaldırılması gerektiği savunuldu. Grup adına açıklamayı yapana CHP İl Bilişim Sorumlusu Mehmet Kılıç, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento gasp edilmiştir.OHAL ile hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman sloganlar atan grup, yaklaşık 15 dakika süren oturma eyleminin ardından dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195